Egy 2 Michelin-csillagos, Bocuse d'Or-győztes séf menüje 10000 méteren
2017. április 14. írta: világevő

Egy 2 Michelin-csillagos, Bocuse d'Or-győztes séf menüje 10000 méteren

Már annak is nagyon örültem, hogy upgrade-eltek business class-ra Mexikó felé, hiszen sokkal kényelmesebb az út, de azt is tudtam, hogy a Bocuse d'Or Győztesek Akadémiájának vezetője, Michel Roth menüjét szolgálják fel. Megmutatom, milyen volt!

dscf0034.JPG

Ezek csak a snackkínálat...

Az Air France szerencsére rendszeresen kooperál komoly francia séfekkel a business menük megalkotásához, Michel Roth számomra sezemélyesen is izgalmas választás, hiszen megnyerte a Bocuse d'Ort (1991-ben), a Győztesek Akadémiájának elnöke, és persze még rengeteg nagyon komoly díjjal, kitüntetéssel büszkélkedhet, többek közt MOF, azaz a szakma kiváló mestere, és van 2 Michelin-csillagja is. Az A380-on, amivel repülni már önmagában is elég nagy élmény,  főleg az emeleten, pedig így nézett ki a menüje:

Az üdvözlés, természetesen champagne:

Aztán az ebéd, elsőként az amuse bouche, Szent Jakab kagyló panna cottán, gombával

dscf0012.JPG

Előételek: portóis-mogyorós libamájterrine granolával, újkrumpli-saláta szarvasgombával, saláták, pirított fenyőmaggal. És meleg péksütemény Isigny-vajjal.

dscf0018.JPG 

A 4-féle főételből a tőkehalat választottam, fehér szavasgomba-mártással, aranypolentával és cukorborsóval. És egy pohár Chablis-val:

dscf0022.JPG

A kilátás is elég komoly volt, nem vagyok nagy repülőszakértő, de erről talán még én is megismerném az A380-at:

Utána Chaource AOP és Saint-Nectaire AOP sajtok 

dscf0020.JPG

És a desszertek, egy csokis, egy narancsos-grapefruite-os pohárdesszert és egy citromos-mandulás süti. És még kértem egy mandulafagyit, egy espressót Valrhona csokival és a legvégére, digestivnek pedig egy zöld Chartreuse likőrt.

dscf0026.JPG

Elég kiadós ebéd volt, kifejezzeten ízletes és profi! Nyilván tálalásban kicsit egyszerűbb, mintha egy étteremben enné az ember, hiszen itt a melegítés azért egyszerűbben zajlik, de csupa kiváló alapanyagból nagyon ízletes és profi ételek. A hal volt az egyik kedvencem, a citrusos pohárdesszert is fantasztikus volt.

És itt még ugye nem ért véget a replülés, a következő étkeziség is ki kell húzni valahogy, ehhez - komoly italválaszték mellett, ami engem nem annyira izgat -  a következő finomságok álltak rendelkezésre például. És legnagyobb örömömre a filmválaszték is szokás szerint bőséges, nem csak a hollywoodi agyzsibbasztásból, hanem ilye különleges ínyencségekkel is lehet találkozni, mint a szenzációs tokiói halpiacról, a Cukidzsiről szóló dokumentumfilmmel!

Aztán a leszállás előtti búcsúétkezés (nehéz eldönteni, hogy ez most vacsora vagy ebéd, attól függ, melyik időzónát nézzük):

articsóka bazsalikommal, grill zöldségek, paradicsomtapenád, egy rákokakkal gazdagon megpakolt clafoutis paradicsommal és vörös currypasztával, szójababbal, répával, és egy nem túl mutatós, de nagyon finom karamellizált almakompóttal:

dscf0040.JPG

Közben elkezdődött a nagy mexikói gasztrotúra, élőben Instán követhető legjobban.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr7412426245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piszkos Freud 2017.04.16. 09:45:38

Orrspayt nem adtak a kaja mellé?
Egyébkén érdekelt volna, hogy mi volt a főétel választék.
süti beállítások módosítása