Magyar műsorvezetője lesz a világ legfontosabb szakácsversenyének!
2016. december 21. írta: világevő

Magyar műsorvezetője lesz a világ legfontosabb szakácsversenyének!

Aki ráadásul éppen én leszek.

bocusedor_kedd_br-7491.jpg

 

Tegnap jött ki a hír, én lemaradtam róla, mármint a publikálásáról, mert stílszerűen épp a világ egyik legjobb éttermében ebédeltem (Steirereck, Bécs). Most viszont pótolom a mulasztást, íme a hivatalos infó.
(és egy zárójeles, személyes megjegyzés: egészen elképesztően izgalmas ez nekem és óriási megtiszteltetés, nem is álmodtam volna róla, hogy egyszer együtt dolgozhatok a legendákkal, mint Vincent Ferniot, Régis Marcon, és a többiek, akiket már sok éve nézek tisztelettel. És néha kicsit trollkodva.)

Jókuti András lesz a lyoni Bocuse d'Or első számú házigazdája

Szakítva az évtizedes hagyományokkal, 2017. januárjában, a jubileumi 30. Bocuse d’Or verseny első számú műsorvezetője - először a verseny történetében - nem egy francia, hanem a magyar Jókuti András lesz. Hivatalos ceremóniamesterként András felel a verseny hangulatáért és szakszerű közvetítéséért nem csak a Bocuse d’Or két napján, de előtte a Cukrász Világbajnokság során is. Mindez már csak azért sem kis feladat, mert az eseményen a nemzetközi világsajtó közel 2000 akkreditált kollégával képviseli magát.

“Hatalmas megtiszteltetés volt már az is, hogy bizalmat kaptam a Budapesten megrendezett Bocuse d'Or európai döntőjének műsorvezetésére tavaly, ahol Mautner Zsófival működtünk együtt nagyon jól csapatban. Így sikerült felkelteni a franciák figyelmét, erre nem számítottam. Kétségtelenül vitathatatlan szerepe lehet ebben annak is, hogy a Magyar Bocuse d'Or Akadémia összefogásával szenzációsra sikerült a májusi budapesti esemény szervezése, az egyedülálló hazai közönség nélkül pedig nem lehetett volna olyan feledhetetlen hangulatot teremteni Budapesten, aminek a híre az egész világot bejárta.

A kihívás óriási, francia közönség előtt, idegenben kell bebizonyítanom, hogy a magyar gasztronómia műsorvezetésben és show-ban is tud újat mutatni a világnak. A szakmai szempontok ugyanolyan fontosak, mint az, hogy a közönség jól szórakozzon, miközben a magyar csapat Széll Tamás vezetésével még ennél is sokkal fontosabb bravúrra készül, remélem mindenki boldogan és büszkén térhet majd haza Lyonból" – nyilatkozta az első meglepetésből éppen csak felocsúdó Jókuti, a nemzetközileg is jegyzett Világevő blog írója.

 

---

Eddig a közlemény, innentől kezdődik a valóság, meg a röpke egy hónapnyi felkészülés, miközben azért más dolgom is van bőven. Aki jön Lyonba, itt nézzen körül!

A verseny alatt blogolni nyilván nem lesz erőm/időm, de persze Facebookon, Instagramon igyekszem majd bepillantást engedni a kulisszák mögé, szóval érdemes csatlakozni!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr6212064785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChPh 2016.12.21. 13:29:44

Azta, minden elismerésem.

ez nagyszerű, ráadásul jubileumi alkalommal. :)))

fofofo 2016.12.21. 15:26:23

Mert megérdemled :)

A fickó 2016.12.21. 15:46:55

Tök jó! Szerintem ez Tamást is lelkesíteni fogja Lyonban. :)

Lázár-Nagy Zoárd 2016.12.21. 19:40:16

Nézd András, az az igazság, hogy megérdemled, gratulálok. Ez az, amikor a sokéves kemény munka végre gyümölcsözőre fordul. Meg persze az, hogy elintéztem neked ;)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.12.21. 19:52:10

Ez már döfi! :-) Gratulálok.

Jó választás, megdolgoztál érte.

tomvor 2016.12.21. 21:09:18

Elképesztő....
Ez szintén siker és hatalmas elismerés

Jungfrau 2016.12.23. 22:00:04

Remek! Megérdemli.Gratulálok!
süti beállítások módosítása