Széll Tamás csinált egy kis grill csirkét, persze bresse-iből, és azért persze megkérdeztem azt is tőlük, hogy hogy állnak, mire számítanak! (videó is)
Az alapanyagról részletesen is írtam, ez pedig itt a bresse-i csirke, amikor meglátogattam egy ottani csirkefarmot. (Ez lesz a másik étel.)
Íme a videó, az interjúkkal, sajnos a Facebook Live az álló formátumot szereti, ami ugye gépen nem mutat olyan jól, de a lényeg úgyis a szöveg: [Ha mobilról nézed, akkor ne ezt nézd, hanem az ez alattit!]
Itt a verzió a videóból, ami jobban mutat - remélem - mobilon:
És íme két csapatképe, egy szokványos:
és egy rendhagyó:
A tanácsadónak, a 3 Michelin-csillagos Rasmus Kofoednek is van saját bögréje, nyilván abból ittam a kávét:
Ez a különleges, faszenes kis grill, amit már emlegettem sokszor, a japán binchotan:
Ezútta a bresse-csirke kísérője, a gombák készültek ezen, némi fokhagyma- és kakukkfűkísérettel:
Ha a csapatnak olvasni támadnak kedve (ideje úgy sincs), akkor elég komoly könyvespolcról válogathat:
Széll Tamás optimistán kezeli a grill csirkét is:
Kicsit később pedig kiderül, hogy jogos a bizalom, fantaszikus grill csirke lett belőle:
És szerencsére sok a zsírja, amit nem lett volna szabad hagyni, hogy kárba vesszen, így Kalas Györgyi feláldozta a család kenyerét, tunkolásra. Szabó Kevin pedig sóz, persze Maldon sóval:
Szabó Kevin(ke), és az egész csapat aláír, jótékony célra fogják majd elárverezni a séfkabátot:
Vomberg Frici pedig vagányabb, mint valaha: egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a kiöregedett séfeknek nem sok más lehetősége van, mint kukásautóra menni, vagy hegesztőnek. Kevinke meg is lepte gyorsan egy hegesztőszemüveggel!
Azaz a hangulat és a csapategység is kiváló, ahogy Tamás és Frici is említi a fenti videóban, holnaptól már kezdik a versenyre hasonlító edzéseket, a két étel rendes lefőzését, időre! Ezek is segítenek majd benne: