Melyik a legjobb karácsonyi recept a régióban?
2016. november 29. írta: világevő

Melyik a legjobb karácsonyi recept a régióban?

4 részes karácsonyi főzős sorozat indul a TLC-n november 30-án, Magyarországot én képviselem, szavazni is lehet, hogy magyar recept nyerjen!

img_9174.JPG

Kifejezetten izgalmas volt a sorozat forgatása, 3 séf és egy gasztroblogger (az én voltam, de ragaszkodtak ahhoz, hogy séfkabátot viseljek én is) főzött együtt pár napig, mindenki a saját kedvenc és lehetőleg jellemző karácsonyi ételeit mutatta be a többieknek. Előtte tartottam a Világevő Facebook-oldalán egy kis közvélemény-kutatást, köszönöm ezúton is a válaszokat, és ennek alapján (meg persze egy 24 perces főzőműsor lehetőségeit is figyelembe véve) végül egy halászlé - (luxus) mákos guba párosítás mellett döntöttem. Ha van kedved besegíteni, akkor itt zajlik a szavazás, a két magyar recept a szerb, román és bolgár receptekkel méri össze az erejét.

Pár hangulatkép, na meg a szomszédos országokból az ajánlók:

Ilyen volt a forgatás:

Ahogy említettem, tényleg izgalmas volt a dolog, egyrészt persze ment a csipkelődés is végig, kifejezetten jó volt a társaság, de ezen túl érdekes volt figyelni és megbeszélni, hogy milyen párhuzamok figyelhetők meg a régión belül alapanyagokban, receptekben, kulturális örökségben, és mégis milyen sokszínűek az ételek. Ezek a diskurzusok remélem be is kerültek az adásba is, szóval több ez, mint főzőműsor, kifejezetten ajánlom!

Készült mindenkivel egy miniinterjú karácsonyi ételek, főzés.családi emlékek témában. 
(kifejezetten vicces volt, hiszen a kérdéseket angolul kaptam, és senki se értette a válaszaimat, csak rögzítették, így nagy volt a kísértés, hogy valami egészen más témában válaszoljak, de végül nem így tettem)

És az igazi világhírnév :) Iketornyok, ma fedeztem fel egy közértben, kettőnknek együtt 3 olimpiai aranyérmünk van vízilabdában!

November 30-án, szerda este 9h-kor van az első rész a TLC-n. Ez pedig a műsor hivatalos weboldala, rajta a receptekkel!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr2712010038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.11.30. 17:43:35

Vegre egy erdekes musor! Kar, hogy csak 4 reszbol all.
Amugy bocsi, de Kiss Gergore meg veletlenul sem hasonlitasz.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.12.01. 10:02:15

:D szerintem se hasonlítunk egymásra, és ezt talán egyikünk se bánja :) Max. testalkatban, mondjuk ő indokolatlanul sok zsírt átalakított izommá :)

Attilajukkaja 2016.12.01. 10:21:01

@világevő:
"indokolatlanul sok zsírt átalakított izommá"
:o)))
Tegnap megneztem a musort es tetszett! A feltekert sajtos retest feltetlenul kiprobalom. De az a toltott paprika sem volt semmi.

qwertzu 2016.12.07. 21:34:41

Ma adták a Bolgár részt, háát ... érdekes szinkront kaptál. Mintha rednceckből magyarítottak volna.

Remélem nem magadat szinkronizáltad, mert akkor nem magyarázom ki.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.12.07. 21:43:43

@qwertzu: :D pedig elvileg én voltam! :D Mondjuk nem egyszerű műfaj.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.12.08. 20:30:37

@qwertzu: ja, az ajánlóban nem én vagyok, akkor nem voltam itthon, nem tudtam én szinkronizálni.

szilvi1960 2017.01.03. 13:29:17

Nekem is nagyon tetszett a műsor, a mákos gubát el is készítettem az ünnepekre az oldalról. Ami még nagy sikert aratott karácsonykor, Széll Tamás májas zsemletöltelékes pulykája... ma almás rétest készítettem, isteni lett www.lidlkonyha.hu/Receptek/Nagyon-gazdag-almas-retes-turokremmel . megéri szétnézni az oldalon
süti beállítások módosítása