Kastélyszálló cukorkaszínekben
2016. november 08. írta: világevő

Kastélyszálló cukorkaszínekben

 img_8390.jpg

 Az egyszeri vendég nem győzi kapkodni a fejét ebben a hotelben, pedig a környéken is bőven akad látnivaló.

Először is a lényeg videón, a főszerepben az Amade Chateau kastélyszálló és az ártéri erdők, a helyszín Csallóköz, Nyékvárkony, Győr és Dunaszerdahely között Szlovákiában.

A név a báró Amade család nevéből származik, a kissé léha, de meglehetősen izgalmas életet élő Amade László költőtől, aki magyarul verselt itt lehet bővebben olvasni, és itt.

amade_la_szlo_-by_zeller_sebestye_n.jpg

Forrás: Wikipedia

A jelenlegi kastély a 20. század legelején épült, ebben kapott helyet a szálló, összesen 30 szobával, és ehhez épült hozzá egy modern wellness-részleg. A berendezés a rokokó világát idézi, nem kevés iróniával és nagyon komoly luxussal.

És belülről (az utolsó két képen egy szoba):

A kastély további 3 fő helyisége elsősorban az étkezést szolgálja. 

Reggeli és gyertafényes vacsora a kínai szalonban:

Ebéd és vacsora az étteremben:

Ezek pedig az ételek:

 Ötórai tea, azaz uzsonna Herendi porcelánból a 'Cukrászdában':

És még további rengeteg figyelemre méltó részlet mindenhol

A szálló saját étterme erőteljes francia behatásokkal bír, nem spórolják ki a tejszínt, vajat és az erős, gazdag ízeket. A hotelben inkább az elegánsabb irány jellemző, de Bindics Imre, séf irányításával működik a Villa Rosa étterem is a közeli Dunaszerdahelyen, ahol viszont sokkal inkább a házias, egyszerűbb fogásokon van a hangsúly. Ami közös: a szezonális kínálatra épülő ételek, lehetőleg minél több helyi alapanyag felhasználásával.

Komoly mezőgazdasági termelés is az érdekeltségek közé tartozik, innen származik például a reggelihez adott kiváló, frissen préselt, szűretlen almalé is, de még rengeteg további zöldség és gyümölcs is saját termésből került a konyhára. És készülnek késztermékek is.

 És még egy hatalmas és nagyon kellemes meglepetés: a szállodai masszázsokkal kapcsolatban nincsenek komoly elvárásaim, általában egy kis frissítő hatásuk van maximum. Ehhez képest itt a mauritius-i származású masszőz olyan profi hátmasszázsban részesített, hogy ha egy kicsit közelebb lenne, akkor szívesen visszajárnék hozzá rendszeresen! Persze maga a wellness-részleg is maximálisan kielégíti az igényeket, különböző szaunákkal, jacuzzival, úszómedencével, hamammal és a kastélyszálló színvonalához méltó pihenő részlegekkel.

További luxushelyek a Világevőn.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr1111935937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.11.08. 22:39:58

Pár éve láttam egy hirdetést a Amade Chateau-ról és akkor nagyon tetszett, de nem tudtam, hogy milyen az étterem. Köszi, hogy az eszembe juttattad!
süti beállítások módosítása