Mi ez a japán kaja a Google kezdőoldalán ma?
2016. szeptember 12. írta: világevő

Mi ez a japán kaja a Google kezdőoldalán ma?

Elég meglepő évfordulót választott az aktuális doodle-höz a Gugli, ráadásul az sem igazán érthető, hogy miért jelenik meg Magyarországon is, hiszen csak pár országban látszik az egész világról. Itthon ugyanis egyáltalán nem ismert az, akinek a tiszteletére ezt mutatják, de a találmánya sem.

screen_shot_2016-09-12_at_17_03_57.png

Kedvenc gasztroországomból, Japánból származnak a fenti képen látható tárgyak, és országszerte rengeteg étteremben könnyítik meg az ételek közötti választást. Ezek a hiperrealista szilikonmodellek ugyanis igyekeznek milliméterpontosan bemutatni az üzletben/büfében/étteremben elérhető ételeket! Feltalálójuk Takizó Ivaszaki, aki 121 éve ezen a napon született, és az első modellje egy omlett volt, akkor még viaszból. A legendás első omlett látszik egyébként középen, ez volt az, aminek a láttán - állítólag - a felesége nem tudta megkülönböztetni a másolatot a valóditól.

Amikor először voltam a Nomában, Koppenhágában, akkor kapta meg postán René Redzepi a japán vendégszereplése alkalmával megrendelt szampurukat Japánból. 3 ételt is megrendelt így, és elég elégedetten mutogatta őket nekem, persze nem egy névtelen helyen, hanem egy nagy mestertől rendelte a példányokat.

Tudod mi az a pink cream soda?

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr8711700085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.09.13. 20:49:17

Vajon mennyire gyorsan készül el egy ilyen műanyag kaja? Ha éjjel megálmodja a séf a napi menüt, akkor délre le tudják gyártani?
süti beállítások módosítása