Kamakura - a tokióiak kedvenc kirándulóhelye
2016. április 25. írta: világevő

Kamakura - a tokióiak kedvenc kirándulóhelye

Tokiótól délre található ez a Szentendrére emlékeztető, nyugodt, de belföldi turisták által nagyon kedvelt kisváros. Jó pár buddhista templom és sintóista szentély mellett van persze sok ehető élmény is, főleg frissen készülő hagyományos édességek, és van még egy jelentős előnye Szentendréhez képest: a tengerpartján remek strand van, kedvelt szörfös hely is. Szóval mindent tud.
kamakura.jpg

Tényleg tökéletes egy napos program,  még strandolás nélkül is (az nekem is kimaradt, mert még hideg volt). A hely sétáló utcája tele van - első sorban édességeket kínáló - kis üzletekkel, minden frissen készül és persze minden a Japánban megszokott tökéletes minőség, mert ebben az országban egyszerűen nem készítenek olyat, ami nem hibátlan. Rengeteg apró süti, töltött, nyúlós mochi-gombócok.

És persze fagyi (különleges ízekben, mint például a japán zöld tea, a matcha különböző változatai, akár pirítva is), luxus cukrásztermékek.

Nem egy diétás séta, arról nem is érdemes ábrándozni, hogy a testmozgással sikerül az elfogyasztott kalóriáknak akár csak egy töredékét is elégetni. De ettől függetlenül is érdemes sétálni a belvárosban is és kicsit távolabb is, ugyanis vannak még látnivalók bőven. Szetnélyek, japánkertek, bambuszerdő és óriás Buddha (az sajnos épp felújítás alatt volt), ezek kicsit távolabb esnek, így érdemes autóba ülni vagy helyi buszra szállni. (Itt is úgy működik a busz, mint Japánban sok helyen vidéken: a leszálláskor kell fizetni a felszálláskor kapott jegy alapján, a megtett távolság szerint.)

És még:

A sok belföldi turista előnye, hogy maguk a látogatók is érdekesek, nem kell rövid gatyás, elhízott nyugati turistákat nézegetni.

És ha időben érkezünk - velünk ellentétben - akkor még arra is van esély, hogy egy gyönyörű bambuszligetre nézve teázgassunk egy teraszon. Persze nem Earl Grey-t, hanem kiváló matchát, két kézzel a szánkhoz emelve az edényt (egy alatta, egy az oldalán), ahogy azt illik. (Hokokuji a hely neve, aki teázni is szeretne, 3h előtt érkezzen.)

További japán gasztroélmények itt! És hamarosan új japán túra kezdődik, ezúttal a Kansai-régióba, Oszaka, Toba, Kyoto...

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr938466190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Savior 2016.04.25. 13:03:20

Kamakura gyönyörű egyébként, főleg december elején, amikor színesek a levelek. Egyébként annyiban is többet tud Szentendrénél, hogy utóbbi nem volt az első sógunátus központja... :)
süti beállítások módosítása