Szombati esti frász: a következő munkanap kedd, holnap indulnék Ausztráliába, vízumom nincs!
2016. március 26. írta: világevő

Szombati esti frász: a következő munkanap kedd, holnap indulnék Ausztráliába, vízumom nincs!

Valahogy a legunalmasabb repülőútjaim is izgalmassá válnak minden túrán, volt már kényszerleszállásom, rég bezárt gate és repülő, ezúttal csak egy szimpla adminisztratív akadály: szombat este szólt egy kedves ismerős, hogy ugye tudom, hogy Ausztráliába kell vízum? Nem tudtam.

jpeg_image-34fd9f47801f-1.jpeg

Sajnos az elmúlt hetekben minden időm arra ment el, hogy éttermeket, kávézókat, fagyizókat, pékséget válogassak a nagy ausztrál túrámra, így olyan apróságok, mint például annak az ellenőrzése, hogy vajon kérnek-e ott vízumot, elmaradt. Az étteremfoglalások elég jól is sikerültek, lesz is rengeteg gasztrokaland, de ma este konkrétan elég komoly veszélybe került a teljes túra, hiszen a légitársaság ellenőrzi a vízumot a reptéren a becsekkoláskor, és simán megtagadja az utaztatást, ha hiányzik, saját érdekében. (Hogy ne kelljen hazahoznia a következő géppel önköltségre...)

De a lényeg: irány a google, nézzük, mit lehet tenni. Az esélyek nem túl jók: szombat este, vasárnap délben indul a gép (nyilván legvalószínűbb esetben nélkülem), érkezés hétfő este, ami még akár kecsegtető is lehetne, ha véletlenül sikerül mégis feljutnom a gépre, hogy addigra ugye a kintiek hátha megadják, csak ugye az épp egy ünnepnap...

Long story short: csak egy 30 perces - nem teljesen stresszmentes - várakozás kellett hozzá, online kitöltöttem a szükséges papírokat az ausztrál weboldalon, majd a beígért kb 1 munkanap helyett (ha alacsony rizikójúnak ítélnek) végül fél óra múlva már jött is a nagyon várt levél: Visa granted! 

Éljenek a robotok!

A túra közben élőben Instán közvetítek!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr548528342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.03.27. 10:36:05

@Csaba Szikora: segítek: ez egy személyes blog, nem egy hírportál.

Vipera01 2016.03.31. 11:04:16

@világevő: Szóval ha jól értem, szombat este, hétvégén(ráadásul ünnepnap) pusztán online, ügyintéző nélkül megadták neked a vízumot Ausztráliába?

Vipera01 2016.03.31. 12:11:04

@világevő: Akkor adj hálát az Úrnak, hogy az ausztráloknál így működik.
Én még csak Azerbajdzsánba igényeltem vízumot, az jobb esetben két hét volt. A bátyám Kínába ment, de ott is legalább egy hét.
Kicsit olyan hihetetlen, hogy anélkül is lehet vízumot igényelni, hogy be kell menni a nagykövetségbe.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.03.31. 12:18:13

@Vipera01: így tettem! Itt sincs rá semmi garancia, hivatalosan csak kb 1 munkanapot vállalnak. És kérhetnek kiegészítést, további infókat, stb, ha a robot túl rizikósnak ítél meg. Ezeket viszont nyilván kedden kérték volna, azaz nem tudtam volna elutazni vasárnap.

Vipera01 2016.03.31. 12:26:33

@világevő: A magam agyával kockázatosnak tartom és nem támogatnám, hogy egy robot döntsön egy ember vízumáról (vajon milyen algoritmus alapján dolgozik, nem-e hibásodik meg stb.) de a te utazásodat most pont ez mentette meg!

Repülőfanként kérdeztem volna, hogy mivel repültél ki, de az instagramodon láttam, hogy Qatar Airways-zel mentél Budapest-Doha-Sydney útvonalon. A világ egyik legjobb légitársasága, a kaja gondolom azon is megérne egy külön posztot!

Egy kérdés: tervezel "egzotikumot" enni, pl. kenguru, krokodil, vagy hasonlók?
Érezd jól magad Ausztráliában! Várjuk a beszámolókat!

Indapass 2016.04.01. 20:36:59

Úgy tünik, hogy Világevő már itt van Sydney-ben. Remélem, hogy túlélte az időeltolódást és most jó étvággyal végigeszi Sydney-t.

BZ

Dorottya Lucia Hortobágyi 2016.04.10. 19:27:59

Szia! Holnap delben indulok es ugyanez a helyzet. Kerlek mondd meg, hogy melyiket igenyelted, a 600 $ -at? Koszonom

BariFarki 2016.04.20. 07:45:49

Eső után köpönyeg, meg okoskodás, de rászoktunk, hogy unión kívüli országba utazás előtt mindenképp ránézünk a konzuli szolgálat honlapjára: konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs
Volt már, hogy kellemetlen meglepetéstől kímélt meg, de pl. itt tudtam meg, hogy Pekingben 3 napig akár vízum nélkül is tartózkodhatunk.
süti beállítások módosítása