Tökéletes monsterburger! Minőségi street food.
2016. március 22. írta: világevő

Tökéletes monsterburger! Minőségi street food.

Házi buci, kiváló minőségű marhahús tökéletesre sütve, valódi sült krumpli frissen, jó kiegészítők és egy nagy extra: komoly adag gravy mártással meglocsolva az egész!

sam_9488.JPG

A képen a két szintes verzió

Egyetlen egy baja van ennek a fantasztikus burgernek: kicsit sokat kell érte utazni Ugyanis Koppenhágában akadtam rá. Viszont itthon is akadhatna követőkre, persze az is baja, ami minden igazán jó hamburgernek: tisztességes hús használata nélkül minimális az élvezeti értéke, ahogy az itthon szinte mindegyikre igaz sajnos, ha viszont rendes hús van benne, akkor nem olcsó. Mondjuk ez a példány a dán árakhoz képest kifejezetten elérhető.

A képeken a Bøfsandwich látható, egy ekstra bøffel :) És hozzá egy krumpli. Van egy The Beast névre hallgató jószág is, annak nem ugrottam neki, de extraként kérhető még gravy is, meg sok más kiegészítő. 

Ilyen a hely, és a végén előkerült a büszke szakács is:

További infók a Grisen weboldalán

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr668511552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2016.03.23. 08:41:10

"Hiába jó kaja a hamburger, a gourmet burgeres téma annyira unalmas már, hogy még szidni se igazán érdemes."

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.03.23. 09:13:11

@Jancsa Jani: Ne megkerestem, bár értelmesebb kommunikációnak tartom, ha leírod, amit akarsz, nem csak ideteszel egy idézetet, akkor nem kell találgatnom, hogy mit szeretnél ezzel mondani. Kiragadott idézetként valóban izgalmas önellentmondásnak hangzik, és örülük, hogy ilyen figyelmesen olvasol... :)
Az egy Budapestről szóló poszt volt, ahol továbbra is áll, hogy rémunalmas, hogy hihetetlen túlkínálat van burgeresekből, ahelyett, hogy a vendéglátósok próbálkoznának valami újat, sajátot, érdekeset, vagy akár rég elfeledettet bevezetni. (ráadásul a legtöbb még csak nem is jó.) És tökéletes illusztráció ez a posztom ehhez, ugyanis Koppenhágában, ami gasztronómiai színvonalban, fizetőképes keresletben,, stb nagyjából a világ TOP10 városába tartozik, összesen kb 3-5 fine burgerező van. És nem több.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2016.03.23. 09:51:01

@világevő: kora reggeli feladvány :) amúgy tényleg érdekes kérdés, hogy miért szaladt ez meg ennyire nálunk, amire én sem tudok rájönni, mert még ha a régióban is nézed, ekkora mennyiségben nagyon máshol sincs. Más kérdés, hogy pl szerintem Bécshez képest meg kifejezetten jók vagyunk burgerfronton, ami meg fura, mert azért ott jobbra számítana az ember

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.03.23. 09:59:29

@Jancsa Jani: Szerintem kockázatkerülés. Bécsben (és sok más helyen) pedig megvannak a saját erős hagyományok, ezért nem volt annyira izgi importálni street foodot. Emiatt tolom én is a kolbászozókat, meg a belvárosi piacon valami egyéni kínálókat, mert annak vannak gyökerei vagy valami hozzáadott értéke legalább.

Erdélyi Róbert 2016.03.23. 11:04:04

Kedves Világevő. A hozzáadott érték nem abban rejlik, hogy mibe fogsz bele, szerintem. Az arculatod, egyediség, hitelesség, szívből jövő vendég-centrikus hozzáállás, vendéglátói hitvallás. Ezt teszi naggyá bármelyik vállalkozást, szakmától függetlenül. A minőséget ez tény, hogy kevesen ,,engedik meg" mert félnek az árérzékeny ,,kritikától", ami tapasztalatból mondom, hogy butaság. De nekem is kellett 20 év, hogy átmerjem lépni saját korlátaim. Ha van mögötte tartalom és minőségi szolgáltatás, akkor kifizetik áraid, kritika nélkül.
A túlkínálat meg abból adódik, hogy viszonylag könnyű egy gyenge, vagy közepes minőséget hozni, kevés pénzből. És mint látjuk igény van rá. Erre is, arra is. Minden hely megy többé-kevésbé. Nincs ,,street food" múltunk, és az elmúlt években értékelődött fel ezen ,,műfaj". Az elmúlt időben én is azon vagyok, hogy valami egyedi trendet teremtsek, de még csak tapogatózom, ismeretek hiányában. De utazom, figyelek, ötletelek, tanulok, és talán egyszer valami újat tudok mutatni. Szerintem sokan vagyunk így. De addig is értékeljük azokat akik ebben a műfajban szívből-lélekből teszik a dolgukat, mert vagyunk így ezzel egy páran. És hát nem kell Dániáig utazni:-) Az építészeti formavilága, elemben tényleg egyedi:-)
Róbert.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.03.23. 15:52:16

@Erdélyi Róbert: Kedves Róbert, örülök neki, én is igyekszem bemutatni az értékes helyeket itthonról is, de tényleg sokkal több szépséget látnék abban, ha hamburger helyett valami kicsit hazaibbal találkoznék gyakrabban. Street food néven komolyak a lemaradásaink, na de ott a rengeteg hentes, talponálló, büfé, lángosos, strandbüfé, stb, azaz tulajdonképpen mindig is virágzott ez a műfaj, csak a minőségi kínálat és egy kis kreativitás hiányzik belőle.
És abban - sajnos - egyetértek, hogy sokszor nehéz elfogadtatni a drágább, de minőségi terméket, nevelni kell a fogyasztót is, ebben is igyekszem közreműködni a magam eszközeivel.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.03.23. 21:23:07

@Jancsa Jani: Az az érdekes, hogy minden sarkon van egy street foodos, közben pedig folyamatosan megy a sírás, hogy milyen nehéz a NÉBIH-től engedélyt kapni, mennyi adót kell fizetni, nem lehet belőle megélni, stb.

@világevő: Igen, pont a kreativitás hiányzik sok helyen, a legjobban sztárolt pesti burgerezők is max annyit tudnak nyújtani, mint egy rendes angol vagy ír pub. Ha mindig ugyanazt kapod, akkor nem biztos, hogy tizedjére is vissza akarsz menni.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2016.03.24. 06:10:16

@Étteremkritikus: a sírás az mindig megy, de amúgy ha valaki jól csinálja, és el meri kérni a korrekt árát annak, amit ad, akkor azért nem olyan nagy vész a dolog, ezt bizonyítja a még nyitva lévő üzletek, a bezártak pedig azt, hogy nagyon sok mindenen el is lehet bukni ebben. Az meg, hogy a legjobb magyar burgerezők egy szinten vannak egy jó angol pubbal, ahol sok-sok éve megy a burger, itthon meg öt - az szerintem elég jó. Plusz ne feledjük, hogy ott azért az alapanyag minősége enyhén szólva is jobb, meg hát a gasztrokultúra is más.

kék madár 2016.04.12. 01:17:57

"Egyetlen egy baja van ennek a fantasztikus burgernek: kicsit sokat kell érte utazni "
en azt hittem, 4 oras repulout alatt mar reggelizni se indulsz el, mi ebben a sokat?
süti beállítások módosítása