Kiderült, miért lett öngyilkos a világelső étterem séfje
2016. február 08. írta: világevő

Kiderült, miért lett öngyilkos a világelső étterem séfje

Váratlan fordulat Benoit Violier, a La Liste által decemberben a világ legjobb éttermének megválasztott Restaurant de L'Hôtel de Ville séfjének ügyében.
[Frissítem a posztot, ha vannak új infók.]

1sef.jpg

Hatalmas elszántsággal varrta szinte mindenki a csúcsgasztronómia extrém fizikai és lelki terhelésének nyakába az ügyet, ehhez képest ez most inkább látszik valószínű magyarázatnak, bár továbbra sem tesz érthetővé egy öngyilkosságot...

Többszáz milliós nagyságrendben esett áldozatul a séf egy csaló cégnek, akik elvileg különleges borok beszerzésével foglalkoztak, viszont a hírek szerint a saját tevékenységükre inkább egyfajta pilótajátékként tekintettek, mint üzletre. A Private Finance Partners különösen nagy értékű (5-10 milliós palackárról beszélünk!) borokkal foglalkozott, és a nagyobb nyereség érdekében egy-egy palackot több helyre is értékesítettek, de nyilván szállítani végül maximum csak egy helyre tudtak.

A cég vezetője állítólag már letartóztatásban van, és ugyanez a cég tetemes károkat okozott már svájci séfeknek is, például az azonos éttermet korábban vezető, tavaly júliusban váratlanul elhalálozó Philippe Rochat-nak is.
Az értesülés a svájci Bilan című gazdasági magazintól származik.

Itt írtam korábban a szomorú ügyről, itt pedig a La Liste-ről.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr628370206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása