Végre kitörhet a nagy budapesti kolbászháború!
2016. január 04. írta: világevő

Végre kitörhet a nagy budapesti kolbászháború!

Ősszel nagyon lelkesen számoltam be egy új 'fine kolbászozó' nyitásáról, most végre itt a konkurencia, indulhatnak az összehasonlító tesztek, lehet két pártra szakadni, árkot ásni!

img_2443.JPG

A nyitás napján csíptem el a barcelonai Butifarring hazai reinkarnációját, még a hóesés és a közlekedési káosz se állíthatott meg, de még így is lemaradtam volna róla, ha az eredetileg eltervezett este 7-es időpontban bezártak volna, ugyanis 8 előtt 10 perccel értem oda. Így még pont elcsíptem, ahogy az ősszel nyitott Töltő stábja épp elégedetten kóstolgatja a konkurenciát, majd barátságosan el is cseverésznek az új piaci belépővel. Mint kiderült, a Butifarring Budapest egyelőre mindent Barcelonából fog hozni, de a katalánok rugalmas franchise-gazdák, ők maguk kínálták fel, hogy legyenek helyi kolbászfajták is. A dolog pikantériája, hogy a budapesti Butifarringosok is éppen innen a blogról vették az ötletet, ahogy azt elmesélték, ugyanis elég lelkesen számoltam be a barcelonai találatról.

Ilyen a barcelonai üzlet:

IMG_6992.jpg

Az üzlet még nincs is teljesen kész, nem is volt hivatalos megnyitó sem, egyelőre még itt van viszont a kinti séf, aki a kolbászok receptúráját kitalálta és a sütésük módját is a legjobban érti, Albert Gomez. A képen ő látható a jobb szélen a két magyar tulajjal:

img_2451.JPG

Itthon még az arculati elemek teljesen hiányoznak, és a kései érkezésem miatt a Josper (spanyol faszenes kemence) is kihűlőben volt már, így nem lenne fair részletesen értékelni a megkóstolt kolbászt, de az látszik rajta, hogy várhatóan hasonlóan magas lesz a színvonal, mint az anyacégnél, nyilván ez is az elvárás. Ez egyébként a morcilla volt, ami eredetileg kb. a véres hurka lenne, de a séf alaposan átalakította. A péksütemény ugyanolyan szuper, mint kint, kellően könnyű, belül puha, kívül nagyon ropogós, amit megfelelően könnyű is átharapni. Megyek majd még vissza kóstolni a többit is, addig is hajrá, érdemes kipróbálni és összevetni a Töltővel, hogy kinek jön be jobban a katalán import és ki marad a hazai fejlesztésű, viszont alaposabban és mívesebben kidolgozott, szofisztikáltabb irányvonal mellett! Olyan 'háború' ez, amivel mindenki jól jár, ideje már, hogy ne hamburger-, meg pizzanagyhatalom akarjunk lenni, hanem együnk szuperjó kolbászokat ilyen úri büfékben, vagy akár a henteseknél!

Itt a hivatalos Facebook-oldal, ha jól tudom, egyelőre 11-19h a nyitvatartás.

Pénteken indulok Tokióba, ahol végigjárom a legizgalmasabb éttermeket, sushizókat és piacokat. Blogolni is próbálok, de sokszor csak Instagramra és Facebookra lesz időm, érdemes csatlakozni!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr878237704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása