A vegánokat lelövik, ugye?
2015. november 02. írta: világevő

A vegánokat lelövik, ugye?

Mielőtt minden magyarul tudó vegán bosszút esküdne, leszögezem, hogy az ötlet nem tőlem származik, hanem egy dublini kávézó tulajdonosától. Aztán persze hamar eszkalálódtak a dolgok, így lett ebből a legviccesebb idei gasztrobalhé.

vegan.jpg

Illusztrációk: The White Moose Café, Facebook

Az egész úgy kezdődött, hogy a vegánok visszalőttek. A dublini kávézótulajdonos megengedett magának egy erősen szarkasztikus posztot a Facebook-oldalán velük kapcsolatban, mire kiderült, hogy a húsevés és az állati termékek elhagyásához - az erősen lecsökkentett rákrizikó mellett - nem fel feltétlenül tartozik pacifista természet.

Az eredeti, meglehetősen nagy vihart kavaró poszt egyébként akár pozitívan is értelmezhető, mert a kétségtelen szarkazmus mellett az volt a lényeg, hogy nem vega-vegán tengelyen mozogva, nagyra értékelnék, ha előre jeleznék a vendégek, amennyiben extra igényeik vannak, így fel tudnak rá készülni (szabad fordításban):

"Figyelem vegánok!
Kérem ne szambázzatok be a kávézónkba mindenféle előzetes értesítés nélkül, és aztán ne nézzetek ránk úgy, mintha 10 fejünk lenne, amikor rájöttök, hogy nincs az étlapon 50 ezer olyan tétel, ami kielégítené a meglehetősen különleges étkezési igényeitek. A séfünk kifejezetten boldogon tud nektek párféle ételt készíteni, de ha a látogatásotok előtt már megismerhetjük ezeket az igényeket, azt nagyra értékeljük.
Mindenki így jár a legjobban.
Paul Stenson"

Egy sértett vegán nő kezdte el terjeszteni, aztán már ment magától, és beindult a dzsihad: pillanatokon belül eszkalálódott a helyzet, elhangzott a cockwomble szó is, ami az Urban Dictionary szerint a legjobb kifejezés egy férfi megsértésére, a tulajdonos pedig nem hogy megbánást tanúsított volna, ahogy azt a nagy kommunikációs szakértők javasolták volna, hanem felvette a kesztyűt, tovább hergelte válogatott trollkodásokkal a vegánokat, csak itt ugye a névtelen szemétkedés helyett épp a saját vállalkozása Facebook-oldalán zajlott az egész. Hamarosan az egész világból érkeztek a beszólások, mire a kávézóba látogató vegánokat azonnali agyonlövéssel fenyegette meg, erre mondjuk nem volt meglepő, hogy ő is kapott pár életveszélyes fenyegetést, bár feltehetően ő kevésbé gondolta komolyan. Ugyanis nem egy sima adok-kapok zajlott, hanem elég vicces stílusban fájlalta rendszeresen, hogy mennyire nincs humorérzéke a vegánoknak, de akadt olyan alkalom is, amikor részletesen bocsánatot kért tőlük, majd egy utóiratban elküldte őket a fenébe (P.S. Fuck you), vagy amikor kitiltotta a vegánokat a kávézóból, majd jelezte, hogy ez csak vicc volt, de végül hozzáfűzte, hogy attól még persze a kitiltás érvényes.
A halálos fenyegetések kapcsán kihirdette, hogy szorítkozzanak egy mondatos közlésekre, sűrítsék bele abba a fenyegetést/átkozódást, legyenek tekintettel a korlátozott szabadidejére is.  

Közben elkezdtek negatív értékelések is érkezni a kávézóról, persze olyanoktól, akik soha nem is jártak ott, erre a tulaj versenyt hirdetett, a 2000. 1 csillagos értékelés (a leggyengébb fokozat) után arra biztatta őket, hogy éjfélig legyen meg az 5000. 

Közben viszont akcióba lendültek a húsevők is, nemes versengés kezdődött, amit a tulaj csak úgy konstatált, hogy látszik, hogy érdemes megbízni a netes értékelésekben, hiszen szinte kizárólag 5-ösök és 1-esek voltak.
vegan2.png

Jelenleg épp egy szlogenverseny eredményhirdetése zajlik, amire több, mint 1800 pályázat érkezett, íme a toplista:

a. Vegan-free since 2015 (Katelyn O'Halloran, Ireland)

b. P.S. You're barred (Simon Cruickshank, Scotland)

c. Some vegan woman started all this but I've never met herbivore (Dermot McLaughlin, Ireland)

d. I shot a vegan at the White Moose Café (John Nolan, Ireland)

e. The White Moose Café: where vegans have a beef with you one way or another (Amy Welke Kidd, Scotland)

f. I lost my veganity at the White Moose Café and all I got was this lousy t-shirt (Bo Cephus, Australia)

Közben pedig a Facebook törölte a negatív értékeléseket, érdekes módon, a szintén nem valós látogatóktól érkező pozitívakat nem, így kb 1 hét alatt majdnem 15 ezer jött össze ilyenből, ami nyilván világrekord, így néz most ki:

screen_shot_2015-11-02_at_19_11_21.png A teljes sztori itt olvasható, de persze még nem feltétlenül van vége, érdemes követni a kávézó oldalát a további történések miatt.

A tulaj állítása szerint soha nem volt ekkora forgalmuk...

[Korábbi kedvenc gasztrobalhémról itt írtam részletesen.]

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr338040998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2015.11.03. 00:11:44

"The White Moose Café: where vegans have a beef with you one way or another "
Ez a legjobb :)

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.11.03. 13:10:25

Pont tegnap jött szembe egy elmélkedés arról, hogy nem lehet igazi feminista az, aki nem vegán, mivel a feministák elutasítanak mindent, ami a férfiak erején és erőszakon alapul, így az állatok megölését is, valamint a tejtermékek fogyasztása az anya-gyermek kapcsolat meggyalázása. A slusszpoén az volt, hogy a szöveget egy férfi írta :)

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.11.03. 15:19:25

Friss hír: a vegánok hisztije miatt a Guiness kihagyja a halak úszóhólyagját a gyártási folyamatból.
www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20151103-guinnes-vegan-hal-uszoholyag-sor.html

Vipera01 2015.11.08. 02:00:22

@Étteremkritikus: Ezt az értekezést hol találtad?

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.11.08. 13:27:48

@Vipera01: Szerintem Twitteren jött szembe, de nyugodtan keress Gary Francione-ra.
süti beállítások módosítása