Egy csillagos étteremben az egyik fogás egy magányos cukorborsó volt a tányéron, a séf üdvözletével érkezett.
A Michelin-ellenőr kitette Twitterre, a következő megjegyzéssel: 'Nem tudom, hogy nevessek vagy sírjak'!
It came "with the chef's compliments". It was a single mangetout. Don't know whether to laugh or cry pic.twitter.com/HTN8iACAr9
— The MICHELIN Guide (@MichelinGuideUK) October 3, 2015
Twitteren azóta #mangetoutgate, azaz #cukorborsóbalhé néven folyik erről a diskurzus.
[Update] Itt van a legjobb magyar séfek csattanós válasza a blogon! Hatalmasat alkottak!
Nevessen vagy sírjon? Vajon megtréfálták, vagy a séf villogni akart a minimalista stílusával?
Itt van interjúm egy Michelin-ellenőrrel az ellenőrökről, itt pedig a csillaggal kapcsolatos leggyakoribb tévedésekről.