Felhívás magyar szakácsoknak!
2015. június 22. írta: világevő

Felhívás magyar szakácsoknak!

Tavasszal Budapesten lesz a Bocuse d'Or európai döntője. Aki szeretné Magyarországot képviselni, most jelentkezhet!

1428504015_6752_bocuse-dor.jpg

Íme a felhívás szövege:

Kezdetét veszi a Bocuse d’Or Magyarország 2016 döntőjének kiválasztási folyamata!
Lássuk, ki a legjobb! A győztes képviseli hazánkat a Budapesten megrendezendő kontinentális döntőn!
Felbecsülhetetlen szakmai tapasztalat! Külföldi és hazai trénerek! Ismertség, óriási médiafigyelem! Kemény
munka, felejthetetlen élmény!
A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2015. augusztus 15-ig várjuk az Magyar Bocuse d’Or Akadémia weboldalán (www.bocusedorhungary.hu) kiírtak szerint. Minden további a versennyel kapcsolatos kérdésben forduljatok a szervezőkhöz az info@bocuse.hu email címen.

screen_shot_2015-06-22_at_09_20_43.png

Kicsit részletesebben:

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia célja az ifjú tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az Egyesület feladata a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakács megtalálása, aki a következő, - Budapesten megrendezésre kerülő - Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia ezúton pályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A pályázatokat elbíráló zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját 4 héttel előtte hirdetjük ki. A 20 országot felvonultató európai döntőn 2016. májusában a magyar döntő győztese indulhat majd színeinkben.

A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 1994. január 24-e előtt született és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.

A Bocuse d’Or selejtezőre beküldendő pályázat versenytémája: Mangalica a piac kínálatával

Mangalica tarja (a),

Mangalica karaj (b),

Mangalica pofa, nyelv (c)

- a piac zöldség – és gyümölcskínálata.

A fenti három hús elem (a/b/c) közül legalább kettő, míg a piac kínálatából minimum három zöldség vagy gyümölcs kötelezően felhasználandó!

A pályázati dossziék:

 Beküldési címe: info@bocuse.hu

 Beérkezésének határideje: 2015. Augusztus 15.

A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, amikor a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.

*Segítség a pályázóknak: A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó mintarecept elérhető az Akadémia weboldalán

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr667563464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rambo13 2015.06.22. 10:39:11

értelmező kérdés(ek):

eddig az úgy volt, h az MGE H&E versenye volt a selejtezés alapja, ezek szerint ez megszűnt?

az MGE nagyon sokszor beszámolt a korábbi Bd'Or felkészülésekről versenyről, selejtezőkről stb, viszont a legutóbbi versenyről és felkészülésről elég szűkszavúan tájékoztatott.

lehet mindezt úgy értelmezni, h megszűnt a szorosabb együttműködés a magya Bd'Or akadémia és az MGE között? netán voltak nézeteltérések?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.06.22. 14:05:44

@rambo13: hát ezt jobb lenne az érintettektől megkérdezni, pl a Bűvös Szakácson :)
Amúgy valóban lazulni látszik az együttműködés...

rambo13 2015.06.22. 17:48:02

@világevő: kérdeztem anno ott is, de nem jött válasz :)
süti beállítások módosítása