Tudod, hogy milyen lenne a tökéletes vedéglátóhely? Csináld meg!
2015. május 29. írta: világevő

Tudod, hogy milyen lenne a tökéletes vedéglátóhely? Csináld meg!

Annyira izgalmas pályázatot hirdetett a Marriott, hogy erősen elgondolkoztam rajta, amikor meghívtak a zsűrijébe, hogy nem indulnom kellene-e inkább.

marriott1.jpg

A pesti Duna-korzó elég sok szempontból fantasztikus, rendszeresen szoktam ott sétálni/futni, és lenyűgözően szép hely, a hidak, a Duna, a vár és a többi látvány is nagyon meggyőző. Egy igazán nagy baja van, nincs ott elég jó vendéglátóhelyből elég, bezzeg gyengécskéből annál több. Pedig szeretik a budapestiek és a turisták egyaránt. Ezen a szomorú tényen fog változtatni a Marriott egészen különleges pályázata, aminek a segítségével megmutathatja bárki, hogy mire lenne képes.

Mivel zsűritag vagyok, nem adhatok semmilyen tippet, hogy mit és hogy lenne - szerintem - érdemes csinálni, de a lehetőségre persze szeretném felhívni a figyelmet, így marad az, hogy közzéteszem az eredeti kiírást:

marriott2.jpg

40 000 ezer dollár értékű ajánlatot tesz a Budapest Marriott

A Budapest Marriott Hotel egyedülálló pályázatot hirdet, mely során a legjobb vendéglátóhelyre szóló koncepcióval nevező vállalkozó, élete lehetőségével élve, anyagi befektetés nélkül, a szálloda 40 000 dollár értékű pénzügyi támogatásával és sok évtizedes vendéglátóipari tapasztalatának felhasználásával, a Duna-korzón nyithatja meg álmai éttermét, bárját vagy bármilyen egyéb típusú vendéglátóhelyét.

Budapest, 2015. május 27. – A Budapest Marriott Hotel egy Duna-korzóra nyíló, jelenleg üresen álló helyiségének élettel való megtöltésére, „Vágj bele életed vállalkozásába!” néven indít pályázatot május 28-án. A Marriott úgynevezett CANVAS pályázatára olyan vendéglátói tapasztalattal rendelkező jelentkezőket várnak, akik eddig anyagi forrás hiányában nem tudták megnyitni álmaik helyét, a helyet, ami új színt hozhat Budapestre. A CANVAS névre hallgató üzleti modell középpontjában a kivételes élmény áll, és az ember, aki azt életre kelti – a hotel az ő támogatására ad meg mindent: egy 110 négyzetméteres, rengeteg lehetőséget magában rejtő helyiséget, a pénzügyi támogatást és a szállodalánc felbecsülhetetlen értékű szakmai tudását.

„A CANVAS projekttel – melyet Magyarországon teszünk először publikussá azzal, hogy nem kizárólag Marriott alkalmazottaknak írjuk ki – a Budapest Marriott Hotel egy új úton indul el. Célunk az, hogy a hotelt a legfiatalabb utazó generációk, sőt, az itt élők számára is a lehető legvonzóbbá tegyük.
Budapesten rengeteg friss ötlet vált a város arcát meghatározó trenddé – gondoljunk csak a mára szinte védjeggyé vált romkocsmákra! A Marriottnál készen állunk arra, hogy az újításokat befogadjuk, sőt úttörők legyünk, ezért indítjuk el a „Vágj bele életed vállalkozásába!” pályázatot – mondta el Rick Enders, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója.
A pályázóknak, akik nevezhetnek önállóan, vagy csapatban, május 28-ától három hetük van arra, hogy részletes vendéglátóhelyre szóló koncepciójukat – beleértve többek között az üzleti tervet, az étlap és design elképzeléseket – kidolgozzák, és feltöltsék a pályázati honlapra. A koncepció eredetiségét, a benne rejlő üzleti potenciált és a megvalósíthatóságot figyelembe véve, a Budapest Marriott Hotel menedzsmentje és az anyavállalat képviselői kiválasztják a legjobb öt pályázatot, melyek ezt követően a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatójával és neves, a hazai gasztronómiai életet meghatározó szakembereivel felálló zsűri elé kerülnek. A döntőbe jutott pályázóknak, Rick Enders mellett, Mautner Zsófia és Jókuti András gasztrobloggerek, illetve a Bock Bisztró séfje, Bíró Lajos előtt kell bizonyítaniuk rátermettségüket a leendő étteremben június 23-án és 24-én, az úgynevezett cook-off-okon. A két nap során a döntősök bemutatják koncepciójukat, és elkészítik tervezett éttermük egy-egy ételét is. A zsűri a koncepciót és az ételt a helyszínen értékeli, majd másnap, június 25-én, győztest hirdet.

Az étterem infrastruktúrájának megteremtésével, a Budapest Marriott Hotel már a pályázat kiírását megelőzően elkezdte az étterem megnyitásának előkészítését, így a nyertes koncepció működő vendéglátóhellyé válására mindössze három hetet kell várnunk. A bármilyen típusú vendéglátóhely működésének alapját képező infrastruktúra, illetve egy teljesen felszerelt konyha kialakítására a Budapest Marriott Hotel 30 000 dollárt fordít, a fennmaradó 10 000 dollár sorsáról viszont a nyertes dönthet: a csaknem három millió forintból alakíthatja olyanná a helyiséget, amilyennek álmaiban elképzelte. A július közepén nyíló étteremben a pályázat nyertese a Budapest Marriott Hotel alkalmazottjaként étteremvezetői pozícióba kerül, és az étterem mindenkori bevételéből részesül.

„A Vágj bele életed vállalkozásába!” pályázat honlapja itt érthető el.

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr327499244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.29. 07:05:55

Amilyet én el tudnék képzelni, az megvalósíthatatlan.
Ahhoz tőkéletes vendégek is kellenének :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.05.29. 07:07:06

@pythonozok: hátha lesz tökéletes vendégekre is pályázat :)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.29. 07:10:41

Grammarnazi on: ha ez copy&paste volt, jeleznéd a kiírás készítőjének, hogy a Duna partján, ahol a szálloda áll, csak egy helység van: Budapest? :)
Amit meg kellene tölteni, az helyiség. :))

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.29. 07:11:56

@világevő: ismerve a szálloda árait, elképzelhető. ;)
Csak kevesen lesznek. :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.05.29. 07:21:42

@pythonozok: Budapestet se árt élettel megtölteni, de valóban elírták, javítottam is.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.29. 07:23:48

@világevő: bocs, de épp nyelvtannáculunk egy másik blogon, nem bírtam ki ;)

fay rodisz 2015.05.29. 12:16:48

40 rongy, csak puszira, mert jól főz valaki?

Csak nekem van olyan érzésem orbánisztánban, hogy erre már megvan az üzemeltető, csak így könnyebb lepapírozni a 40 rongyot?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.05.29. 18:01:34

@fay rodisz: ez egy privát cég, úgy költi el a pénzét, ahogy akarja, nem kell kitalálnia trükköket, nem közbeszerzés ez.

fay rodisz 2015.05.30. 09:14:44

@világevő:

Ez igaz. A "nyugat" erkölcsös, nem tenne ilyet.

FIFA?
Forma 1?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.05.31. 09:55:01

"Célunk az, hogy a hotelt a legfiatalabb utazó generációk, sőt, az itt élők számára is a lehető legvonzóbbá tegyük."

Rákérdezhetek?

Mi fán teremnek a "legfiatalabb utazó generációk"?

:-))
süti beállítások módosítása