Azt hitted a sátrazás kényelmetlen? Akkor próbáld ki ezt!
2015. április 26. írta: világevő

Azt hitted a sátrazás kényelmetlen? Akkor próbáld ki ezt!

img_9495.JPG

 A szlovéniai Bledet talán nem kell már senkinek se bemutatni, egy gyönyörű tó, hangulatos városka, egy kis sziget, ami egyértelműen az egyes számú házasságkötési helyszín az országban és persze rövid kirándulásra ráadásként még egy fantasztikus kanyon is. És mostantól egy egészen különleges szálláshely van mindezek megfelelő színvonalú élvezetéhez.

A lombházakhoz szerintem bárki vonzódik, akinek épp lehetősége adódik, hihetetlenül izgalmas dolog a fák koronájának magasságában lakni, egészen más perspektíva, más hangok, más fények. A bledi Garden Village ezt az élményt is kínálja, de még van egy ennél is izgalmasabb lehetőség: a glamping.

A glamping fogalmas se igazán ismeretlen már, a luxuskempingezést rejti, ami ideális esetben egy szállodai lakosztállyal felérő hatalmas sátorban valósul meg, még inkább szerencsés, ha ehhez gyönyörű környezet, és a környéken izgalmas kirándulási lehetőségek is adódnak, na és persze jó éttermek.  Ez mind egyben megvan itt, és még ennél is több. Az egyes sátrak előtt egy hatalmas dézsa, ami az odakészített tűzifa segítségével felfűthető, így gyakorlatilag jacuzzivá alakítható, egyedül a buborékokról kell gondoskodni, ha valakinek hiányzik. A sátrak előterében kényelmes nyugágyak, kint és bent jó minőségű fapadló, nappali részleg, galéria további alvóhelyekkel és profi fürdőszoba, wc, na meg egy zuhanyzó is, ami felülről természetes fényt is kap, ugyanis üveglap fedi. Az egész 'camping' nagyon hangulatos, a glamping sátrak és a lombházak mellett még vannak kisebb sátrak is, közvetlenül a hegyi patakhoz telepítve, itt kevesebb a luxus, viszont még közvetlenebb a kapcsolat a természettel, akár közvetlenül az ágyból is lehet pisztrángokra pecázni!
[A hely nem összetévesztendő a bledi kempinggel, arról is látszik lent pár fotó, ahol szintén próbálkoznak glampinggel, de azért ez más színvonal.] És még az étterem is tökéletesen passzol a történetbe, vicces enteriőrrel, igazi gyepszőnyeggel borított asztalokkal és kifejezetten finom ételekkel. Reggelire pedig kivételesen sok egészséges opcióval, például green smoothie-val.
További képek a glampingről, a kanyonból, a bledi várból (krémessel és pisztránggal):

Íme a hely weboldala.

És ilyen egy dzsungellombház Keralában! Ez pedig Szlovéniáról még egy poszt, hamarosan Koppenhága lesz a következő állomás, ahol a new nordic cuisine-t vizsgálom meg még alaposabban, addig is még jönnek majd francia, keralai, portugál és New York-i élmények is.

Disclaimer: az utazás támogatója a Spirit Slovenia volt, a vélemény - mint mindig - a sajátom.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr547400062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.04.27. 13:50:27

Egész olcsó... 5 nap fán élni cirka 500ezer Ft, haha, szánalmas.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.04.27. 13:58:28

@nemethattilathval: érdekesen számolsz, de gondolom amúgy is csak szánakozni akartál, így teljesen mindegy.

2015.04.27. 14:02:05

Nem én számoltam ki, hanem elmentem a honlapra, beütöttem, hogy júl 16-tól júl 21-ig mennyi egy fán levő faház 2 személyre (mert ugye egyedül rohadt izgalmas lehet), és ennyi jött ki. De per fő is baromi sok ennyiért. Igen, számomra ez szánalmas kategória, ennyit semmiképp nem ér.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.04.27. 14:09:51

@nemethattilathval: az a főszezon, elő- és utószezonban pl napi 170 euro, ami ráadásul egy teljes családot is jelenthet. De nyilván egyéni mérlegelés kérdése, hogy kinek mennyit ér meg. Ha viszont nem éri meg neked, akkor se biztos, hogy arra a szánalmas szó passzol.

2015.04.27. 15:32:19

Nepálba most ezt vinnék mint a cukrot.

rfbzs 2015.04.27. 16:39:57

Bled és környéke, a Bohinj tó, a Triglav, Vindgar, Savica, stb. gyönyörű, látni kell. Remek magánszállások vannak, kedvező áron. Lehet keresgélni a neten.
süti beállítások módosítása