Szlovénia egészen meglepően menő lett
2015. április 24. írta: világevő

Szlovénia egészen meglepően menő lett

Valamikor a történelem hajnalán pár barátommal Ljubljanába mentünk hosszú hétvégézni. Vacsorázni indultunk, akkoriban még nem az éttermek kiválasztásával indítottam a tervezgetést, ezért a helyieket kérdezgetve kerestünk éttermet a belvárosban. A legjobb étteremre irányuló kérdésre adott válasz mindig ugyanaz volt: pizzéria jó lesz?
Alaposan megváltozott a helyzet.

img_0385.JPG

Ez itt egy cold brew kávé Piranban, ilyen is van nyilván.

Végül akkor tényleg egy pizzériában kötöttünk ki, ugyanis senki se tudott péntek este éttermet ajánlani nekünk. Nagyot változott azóta a szlovén éttermi szcéna is, nem csak a fővárosban, de vidéken is vannak nemzetközi színvonalon teljesítő éttermeik, több közülük 16 pontos a Gault Millau kalauzban, és persze ezzel párhuzamosan az alapanyagokban, street foodban is alaposan beerősítettek. A részletekről még majd írok, többek közt egy szenzációsan jó tengeri sügér tenyésztőről, de addig is itt van egy képriport pár napnyi szlovéniai falatozásról, ezúttal nem annyira a fine diningot képviselő, de jó minőségű helyeken.

És a képriport:

http://vilagevo.blog.hu/2015/04/24/szlovenia_egeszen_meglepoen_meno_lett#IFeelsLOVEenia

Posted by Világevő on Friday, 24 April 2015

Disclaimer: az utazás támogatója a Spirit Slovenia volt, a vélemény - mint mindig - a sajátom.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr227395150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása