Az első keralai ételek képekben
2015. március 04. írta: világevő

Az első keralai ételek képekben

Még csak három napja vagyok Dél-Indiában, Keralában, de máris rengeteg nagyon erős impulzus ért, persze nem csak gasztronómiaiak. Egyszerűen nem tudok betelni a gazdag fűszerezésű, rengeteg csípős és vegetariánus ételt felvonultató választékkal, kemény két és fél hét lesz ez!

sam_0967.JPG

Hihetetlenül gazdag Kerala konyhája, még annak ellenére is, hogy alapízként végigvonul szinte minden fogáson a kókusz, ami olyan mennyiségben terem itt, hogy nem is nagypn lehet meglepődni, hogy minden formájában ott van a helye az előételektől a főételeken át a desszertekig mindenben. És persze rengeteg fűszert is használnak, több ezer éves hagyományok segítenek ebben. Az iagzi feltérképezéshez még kevés volt az eddig pár nap, de addig is közreadom az első benyomásaimat képekben. Rengeteg, főleg rizs(liszt)alapú lepény/palacsinta, rengeteg curry, chilipaprika szinte mindenben, halak, birka és butálisan sok zöldség, akár húsok nélkül is.

Azt hiszem az egyik legnagyobb kedvenc a halcurry (meen moilee a helyi verzió neve) lesz (az első képen), ehhez a legjobb kísérő az appam, egy kókusztejes, kissé édes rizslepény! 

És persze street food minden mennyiségben!

Odafelé lecsekkoltam az Emirates business class-os és lounge-os ételeit is, arról írok külön. Az 'élő' tudósítás - szokás szerint - az Instagramon zajlik, érdemes követni!

Disclaimer:

A fotók egy Samsung NX3000-el készültek.

A túrát (#KeralaBlogExpress) a keralai turisztikai hivatal (Kerala Tourism) szponzorálta. 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr117238079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.03.05. 21:15:00

@DonTintoretto: Az szerintem Mumbai! Itt még nem találkoztam vele.

DonTintoretto 2015.03.05. 21:16:45

@világevő: Bangalore-ban (is) van, igazából csak kíváncsi voltam. Na az aztán jó csipős...
süti beállítások módosítása