Hamarosan itt az év legromantikusabb vacsorája? Vagy a legszörnyűbb?
2015. február 11. írta: világevő

Hamarosan itt az év legromantikusabb vacsorája? Vagy a legszörnyűbb?

Valentin napi romantikus vacsora, kötelező programnak tűnik első hallásra, még azok számára is, akik harcos ellenségei az amerikai importcukiságnak. Pedig a szakma szerint épp ilyenkor a legnagyobb hiba étterembe menni!

Szavazni is lehet!

33563.jpg

Képek a nagyszerű Fortepanról

Több felső ligás étteremben is dolgozott, köztük egy 3 Michelin-csillagosban is a thekitchn.com által megkérdezett Maitre d (azaz Maitre d'hotel, kb üzletvezető), az ő tanácsa az február 14-re, hogy inkább maradj otthon, ez nap az a nap, amikor étterembe érdemes menni. [Ehhez én hozzáfűzném kiegészítésként, hogy viszont az összes többi napon nagyon is ajánlott!]

33020.jpg

Meg is ad ehhez 3 érvet:

1. Drágábban kapod az ételt

Az éttermek tisztában vannak vele, hogy ezen a napon hajlandó vagy sokkal többet költeni, így egészen egyszerűen drágábban adják a különleges(nek tűnő) menüt február 14-én. Lehet, hogy így is kiváló lesz a degusztáció, de lényegesen jobban járnál mondjuk egy héttel később.

2. Valószínűleg extra gyorsan kell majd vacsoráznod

A legtöbb étteremben nem probléma a Valentin napi vacsora megtöltése, így nagy valószínűséggel siettetni fognak, hogy a következő terítés is beleférjen. Különösen igaz ez, ha korai időpontot foglaltál le. Ehhez jönnek még a különböző VIP-k, vagy magukat annak képzelő, utolsó pillanatban beerőszakoskodó vendégek, akik tovább fokozzák stresszt, nem csak az éttermét, hanem a tiedet is.

3. Senki sem szeret aznap dolgozni

A Valentin nap az éttermesek számára az amatőrök napja, tele vannak olyan vendégekkel, akik soha máskor be nem ülnének hozzájuk. Ezzel persze nincs is gond, mindenkinek joga van első alkalommal kipróbálni egy csúcséttermet, kivéve, ha az egész hely velük van tele. Mert ők nem ismerik a szabályokat, nem tudják mennyi borravalót illik adni, stb. Persze leginkább lefelé tévednek, így az étterem rutinos felszolgálói eleve megpróbálják megúszni ezt a műszakot, azaz nem csak a vendégek, de a szerviz is amatőrebb a szokásosnál. Ebből szükségszerűen káosz származik.
Sokkal hasznosabb tehát a kinézett csúcséttermet inkább a (házassági) évfordulódon meglátogatni. [És nem, semmiképpen sem a Torkos Csütörtökön... Kiegészítés tőlem.]

cziegler_etterem_1934_talanBP.jpg

Hangsúlyozom, az információforrás nem magyar, hanem külföldi, na meg amúgy is egy hang a sok lehetséges közül, de ezzel együtt akár még stimmelhet, amit mond. Szerinted?

Szavazni is lehet ám!

 Ha otthon főznél, itt egy perui recept, ami témába vág? grillezett ökörszív nyárson! Itt meg a legjobb téli kajára lehet szavazni.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr887160865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rambo13 2015.02.16. 11:57:15

@világevő: hali! bár mi tartunk Valentin napot, van más esemény (kettő is), amit ilyenkor ünneplünk. Így szerdán Gianniéknál voltunk, szombaton pedig a veszprémi Villa Mediciben.

mindkettő jó volt, de mintha pont felcserélték volna a napokat :)

sajnos Gianniéknál volt egy (nagy) adag hiányérzetem, de a veszprémiek, Valentin nap ide vagy oda nagyszerűen teljesítettek.

(Veszprémben kipróbáltuk a VM "kistestvérét", a házias ételeket kínáló Nosztalgiát is. A GM ezt eléggé lehúzta, ahhoz képest nagyon pozitív meglepetés volt.)

rambo13 2015.02.16. 11:57:48

@rambo13: mármint NEM tartunk Valentin napot

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.02.16. 12:07:25

@rambo13: Gianniék érdekes téma, mert elképesztő mennyiségű vendégük van mindig, ami előny is, meg hátrány is a konyhának, az én tapasztalataim kifejezetten jók voltak az utóbbi időben. A Nosztalgia szerintem is teljesen korrekt, kb azt hozza, amit ígér.
És persze a fenti írásból nem következik, hogy csak csalódni lehetne február 14-én, például pár éve nagyon jó ettem az Onyx-ban is.

rambo13 2015.02.16. 12:49:49

@világevő:
"A Nosztalgia szerintem is teljesen korrekt, kb azt hozza, amit ígér."
szó szerint ezt mondtam a páromnak:)

"Gianniék érdekes téma, mert elképesztő mennyiségű vendégük van mindig, ami előny is, meg hátrány is a konyhának"

én is néztem nagyokat, h szerda este mennyire pörög a hely...nagyon durva volt a hajtás a konyhán...
süti beállítások módosítása