Lalipecsenye és Kerekeskolbász: Zsíros újdonságok Budapesten!
2014. december 08. írta: világevő

Lalipecsenye és Kerekeskolbász: Zsíros újdonságok Budapesten!

A fantázianeveket csak én találtam ki, A séf utcájáról és az Őshonosról van szó, két izgalmas új hely, ahol a zsír az egyik legfontosabb főszereplő.

img_3927.JPG

Csütörtökön beszámoltam róla a blogon, hogy mi minden nyílik hamarosan a Hold utcai piacon, ma el is mentem, hogy a nagyközönség számára már elérhető A séf utcája (pedig a Lali pecsenye jobb név lenne, mivel Bíró Lajos szakmai felügyeletet alatt zajlik minden) milyen ebédet kínál. Ahogy azt be is harangozták, van 4 sztenderd óriásszendvics, ezek is izgalmasan néznek ki, de még inkább érdekelt a mai menüajánlat, a csontos karaj lángolt kolbásszal és sült paprikával (na és Marmorstein kenyérrel, savanyúsággal). Szerintem a képek is elég érzékletesen visszaadják az élményt: teljesen fesztelen a hely, hatalmas adag és nagyon finom a kaja, hiánypótló! (az alá adott papírt lecserélném valami strapaBíróbbra... bocs.) És óriási pacsi a nagyon finom alma fröccsért, kedvenc!

És ha már nagydarab, hússal gyanúsan sokat foglalkozó séfekről van szó, akkor pár napja elmentem egy szintén új helyet lecsekkolni, az Őshonost. Ez Kerekes Sándor, séf projektje, aki nagy szürkemarha-élharcos, na meg elég sok idejét tölti disznóvágással is, főleg ezek alkotják az itt kapható termékek gerincét. Rengeteg féle szalámi, hétköznapibb és különlegesebb megoldásokkal, hosszan érlelt sonkák, szalonnák, kiváló májas és párizsi(!!!), és még egyéb, szintén gondosan összeválogatott termékek adják az újlipótvárosi kisbolt kínálatát.

Nagyon drukkolok mindkettőnek, szuper jó, hasznos és hiánypótló vállalkozások, rengeteg ilyen kell még!

[Itt a nagy Világevő Karácsonyi Gasztroajándék-ajánló, itt meg lehet nekem drukkolni, egy szavazat elrepíthet Indiába!]

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr56966793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.12.08. 20:16:31

@saját macskám: sokkal jobb! eleve jó minőségű az alap, ráadásul minden frissen sül, nem a piros lámpa alatti száradás utáni mikrózást követően kerül a tányérra!
süti beállítások módosítása