Egy pékség, ahol egy koreai a legjobb mexikói kajákat készíti
2014. november 08. írta: világevő

Egy pékség, ahol egy koreai a legjobb mexikói kajákat készíti

Ha Anthony Bourdain tévés rendezője/producere megkérdezi, hogy mutasson-e egy fantasztikus, titkos helyet, amit látni kell, akkor nyilván nem kezdek el kifogásokat keresni, még akkor sem, ha épp azt konstatálom, hogy már rég úton kéne lennem a reptér felé, ha nem akarom lekésni a gépet.

IMG_9783.JPG

Eleve nyilván nem lehet nem megbízni egy ilyen pozícióban levő emberben, Bourdain azért elég nagy név a szememben ahhoz, hogy megérje a rizikót a program. Aztán kicsit mesélt is róla, egy koreai kisétteremről van szó, ami meglehetősen távol áll az elegánstól, különlegessége az, hogy - valamilyen rejtélyes oknál fogva - New York Bakery-nek, azaz NY pékségnek hívják, miközben a város legjobb mexikói ételeit kínálják! (kenyérről és péksüteményről nincs is szó a helyen...) Meg is indulunk gyorsan a pár sarokra levő helyre, ami tényleg bőven beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Az utcáról szinte észrevehetetlen a hely, nincs is kirakata sem, ugyanis eleve félemelettel az utcaszint felett van, csak egy lépcsőfeljáró látszik, rajta a koszos, kicsit sem bizalomgerjesztő táblák. De bent sem sokat adtak a dizájnra, koreai napi sajtóból viszont alaposan felkészültek:

De nyilván ilyesmi nem rettenthet vissza, Vietnamban például ennél sokkal ijesztőbb helyeken ettem a legfinomabbakat, szóval inkább kedvező az előjel. Elvileg lehetne helyben is enni, de azt már tényleg nem vállalom (ez a belváros, és már nincs teljes két és fél óra a gépem indulásáig, óvatosabbak eleve 2-3 órával az indulás elkőtt szoktak kiérni, hogy ne legyen gond a biztonsági vizsgálattal.) Szóval marad az elvitel, aztán végül nem tudom türtőztetni magam és befalom már a metrón az egészet. Ugyanis nagyon finom, és fúziós, de a maga öntudatlan módján. Szokott lenni bulgogi is, de ezúttal maradok a halas tacónál és a quesadillánál, ami itt egészen mást jelent, mint a legtöbb mexikói helyen: ugyanis kisütik olajban a tortillát, ropogósan adják, és nem is laposan, de még extrább az, hogy a nagyon finom csirkés-avokádós-krumplis verzióba lehet kérni kimchit is, brutálisan jó az összhatás!

Weboldal persze nincs, a hely neve sem sokat segít a megtalálásában, de szerencsére eléggé központi a fekvése, így nem nehéz megtalálni: közel esik az Empire State Buildinghez, de a Times sq-től sem nagy séta, a W 29th utcán van az Avenue of the Americas (6th) és a Broadway között. És tudtommal főleg csak ebéd van, azaz este nincs nyitva, és elég limitáltak az ülőhelyek (kb 3-4), szóval inkább elvitelre lehet jó, aztán a környéken rengeteg public space van, ahol meg lehet enni kényelmesen. Csípős szósz (verde salsa) is legyen mellé! Ja és a koreai tulaj jobban tud spanyolul, mint angolul.

Azért végül sikerült a repülőt is elérnem, mert szerencsére jó volt a közlekedés és szinte senki se volt a security-nál, így ezt már Münchenben írtam meg gyorsan, az átszállásra várva.

És ez tegnap nem is a legizgalmasabb élmény volt, az egy eldugott brooklyni halfüstölő üzem látogatása során történt, 3 művésszel reggelizve... Jön még rengeteg friss New Yorki-i gasztrokaland, például egy brutálisan jó BBQ-hely.

IMG_9426.JPG

És még a lángostruckot is sikerült elcsípnem, de elég durva meglepetés ért... Ha nem akarsz lemaradni a továbbiakról, próbáld ki a jobb felső sarokban a követés funkciót!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr876877509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodolfo63 2014.11.08. 10:50:04

lángostruckra kiváncsi vagyok :)

koloslacko 2014.11.20. 11:39:28

Én mindenre kíváncsi vagyok, nagyon guszták még így képen is!
süti beállítások módosítása