Zseniális vagy beteg? Elementáris erejű videó egy 3 csillagostól
2014. október 12. írta: világevő

Zseniális vagy beteg? Elementáris erejű videó egy 3 csillagostól

Erről a videóról fog beszélni mindenki holnap, akit érdekel a gasztró. Nem láttam még ehhez hasonlót sem a gasztronómia világából, pedig elég sok étterem filmjét megnéztem már a világból. Vigyázat, felkavaró képek!

Screen Shot 2014-10-12 at 16.36.51.png

DiverXO [short film] english from m.Ortiz on Vimeo.

Na, beteg vagy zseniális?

Az étterem weboldala.

Ez pedig a legnagyobb kedvenc gasztrovideóm! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr776784285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hertay Ákos · http://kkv-ugyvitel.blog.hu 2014.10.12. 20:04:04

Zseniálisan beteg :) A végén még felvillantottam volna a számla végösszegét, hogy a sokkhatást fokozzuk

János Lovászika 2014.10.13. 10:58:48

csak azt nem értem mi a a felkavaró ebben?

megasün 2014.10.13. 19:17:51

szenzációhajhász, ultrasznob. Felkavaró semmi sincs benne. Ezeket a Picassós tálalásokat nem fogom megérteni. A jó kaját nem kell ilyen ordenáré módon tálalni. A kevesebb mindig több. Javaslom ezeknek a kajáknak a "feldolgozás" utáni távozásáról csináljanak hasonló filmet, tuti lesz akinek az is fog tetszeni, mert ez annyira "zseniális". Hová süllyedt egyeseknél a gasztronómia. pl. egy szaros garnélának minek ilyen felhajtás ? Egy kis vajon megkapatva, vagy grillen olivával csepegtetve is nagyon finom nem kell ez hülyeség mellé, mert az élvezeti értékéhez semmit nem ad hozzá. Persze annyira jó sznobnak lenni, mert akkor többnek látszunk.

2014.10.14. 10:41:31

Szörnyen bizarr :D

pihito 2014.11.08. 22:41:00

@megasün: rég volt már a bejegyzés, csak most tévedtem ide, bocs, de én meg azt nem fogom megérteni soha, hogy valaki hogyan keverheti picassot pollockkal..

..akkor most ér egy hónappal később is erről beszélni?

megasün 2014.11.08. 23:07:17

@pihito: persze,hogy ér erről beszélni :) . Figyelj nekem az a véleményem, hogy valaki úgy próbált hatásvadász lenni a gasztronómiában, hogy már-már absztrakt módon igyekezett egy menüsort úgy villantani, mintha egy Picasso festményt látnánk. szerintem túllőtt a célon. Így csak egy giccses klikkvadász absztrakt divatbemutató lett. Szegeden a Körössy halászcsárdában kérj egy harcsa halászlét. Az tuti, nincs ilyen tálalás, de mégis a gasztronómia egyik csúcsa. Nem kell átesni a ló másik oldalára. Másik példa: Az egyik kedvenc magyar borászom az öreg Bock. Fantasztikus borai vannak. Voltam a pincészetében és a panziójában is. Kiváló kiszolgálás, fantasztikus egyszerű ételek. Viszont megnyílt Budapesten a Bock bisztró, ahol csupa ultrasznob szart adnak horror pénzért és nincs közte egy igazi magyar autentikus kaja sem. És a majmok ezért pénzt adnak. Tehát ha ezt a videó csak viccnek szánták nincs baj, ha komolyan gondolták, akkor átestek a ló másik oldalára és csak egy giccses szar lett. Ez az én véleményem, próbáltam érthető lenni, de ugye kinek a papné.......

pihito 2014.11.09. 12:41:18

@megasün:
Félre ne érts, én nem az ételekről beszélek, azt nem tudom és nem is szeretném megítélni, hogy a bemutatott kaják vagy a szegedi halászlé-e a jobb, vagy hogy finomabb-e a tálalás módjától(de erre rátapintottál, mert bajai vagyok :) )Én a filmről beszélek. Abban biztos vagyok, hogy "valaki úgy próbált hatásvadász lenni a gasztronómiában" és jogosan, hogy 20.sz-i és kortárs képzőművészeti utalásokkal jól teletömködte a kis videóját. Aki ennyire képben van, arra igazán nem mondhatjuk, hogy giccses. Ezért említettem, hogy szegény picassot ne rángassuk bele a dologba. Helyette említhetnénk pl az absztrakt expresszinista pollockot, vagy a szürealista mirót vagy a kortárs flavint. Arról nem is beszélve hogy 13 embert láthatunk a nagy asztal körül--utolsó vacsora, hm?
a művészet sznobság?
szerintem ez nem a garnéláról szól

megasün 2014.11.09. 17:46:46

Ok. Értelek. Így is meg lehet közelíteni a dolgot, de szerintem Miro szürrealizmusa nem annyira találó, talán inkább Pollock "csepegtetéses" technikájával lehetne párhuzamot vonni. Viszont valamiért nekem nem jött át, ezért írtam, hogy inkább hatásvadász, mint művészi. Az egész olyan "túl sok" érzést keltett bennem, de hát nem vagyunk egyformák. Üdv.
süti beállítások módosítása