Fesztiválgasztro - evés a Szigeten
2014. augusztus 12. írta: világevő

Fesztiválgasztro - evés a Szigeten

Voltam az utóbbi időben pár fesztiválon, ahol megnéztem a gasztronómiai kínálatot és eléggé meglepődtem a hazaiakkal összehasonlítva.

IMG_1584.JPG

Persze nem a backstage-re gondolok, abban nyilván a Sziget eleve komoly előnnyel indul azzal, hogy az egyik fő tulajdonosnak éppen Michelin-csillagos érdekeltsége is van, és még presztizs kérdésnek is tekinti, hogy ebből valamennyit megcsillantson az idelátogató világsztár fellépők számára [részletesebben is megvizsgáltam pár éve, hogy mit nem evett például Prince.] Idén egyébként tudtommal már nem a Costes, hanem a Kioszk biztosítja a megfáradt zenészek kényeztetését, de gondolom megfelelően magas színvonalon teszik ők is. 

Viszont ennél sokkal érdekesebb az, hogy magán a fesztiválon milyen a kínálat, tehát a mindenki számára hozzáférhető részeken, amiben szerintem a Sziget (és talán más fesztiválok is, nem sokra járok, sőt) kifejezetten kimagaslót biztosít. Egyrészt van ugye már sok-sok éve nagyon komoly borkínálat, még hozzá nem is csak olcsó, hanem rengeteg féle borból, tényleg igényes választék többségében, szintén évek óta jelen vannak olyan kaják is, amik bőven kilógnak felfelé az átlagos fesztiválkaják szintjéből.

Világevő MasterCard-tipp: Van egy jó hírem a fesztiválozóknak, akik nem szeretik, hogy fel kell töltögetni pénzt a fesztiválkártyájukra, aztán távozáskor nem szabad elfelejteni visszaigényelni a maradékot: a Szigeten is működik a PayPass!

Itt nem feltétlenül a homárra gondolok, ami kicsit furcsa ötletnek, de kétségkívül figyelemfelkeltőnek bizonyult, hanem olyan, akár kifejezetten egyszerű fogásokra is, amikkel kulturáltan ki lehet kerülni a 'húsos hagyma' dömpinget. Ettem például már kifejezetten nagyon korrekt kakashere-pörköltet, és sok más különleges vagy hétköznapibb ételt. Voltak persze köztük gyengék is, de nyilván nem igazán lehet napi 20 órában csúcsszínvonalon teljesíteni mostoha körülmények között egy ilyen vendéglátóhelyen, de alapvetően nekem az volt a benyomásom, hogy kifejezetten erős, sokrétű, és - némi óvatos előszűrés után - kifejezetten jó a kínálat a nemzetközi mezőnyhöz képest.

Idén mit érdemes kint megkóstolni?

További Szigettel vagy szigettel kapcsolatos posztok, például egy panamai hihetetlen helyről.

A blog partnere a MasterCard ®. 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr476597157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2014.08.12. 11:30:37

bár csak holnap megyünk, de a BBQ Boys kínálata gyanús, hogy szokás szerint ütős lesz :)

zuzanda 2014.08.12. 15:38:50

mit érdemes kint megkóstolni?: max amit beviszel

Kivlov 2014.08.12. 15:58:56

enni? semmit. a városban kell jóllakni potompénzért, este meg max valami olcsóság.

Banita 2014.08.12. 16:46:55

Zing.
Bár tegnap még nem volt krumpli, csak burger.
De az a "szokásos", hibátlan példány.

Dr. Panasz Muki 2014.08.13. 00:24:55

Engem is érdekel, hogy van-e bármi ehető a szigeten. Eddig háromból semmi. A lángost valami porból készítették... ennél nincs lejjebb.
Vettem egy ilyen dobozos "wok" valamit, elvileg sült tészta és gong bao csirke lett volna... nyomokban sem emlékeztetett rá. Otthagytam.
Mi is holnap szendvicseket viszünk.

Meszty 2014.08.13. 07:59:27

Ajànlanàm Nektek az Europe Stage melletti Mambo Italya olasz ettermet. Igazi olasz etelek, olasz szakacsokkal. Pizza, pasta, piadina, szendvicsek, stb. Frissen keszitve! :)
süti beállítások módosítása