Aggódtál, hogy megváltozik a Borkonyha a Michelin-csillagtól? Meg fogsz lepődni!
2014. március 22. írta: világevő

Aggódtál, hogy megváltozik a Borkonyha a Michelin-csillagtól? Meg fogsz lepődni!

A Borkonyha Michelin-csillagja kapcsán nagyon helyesen írta a Cink, hogy a legizgalmasabb ebben az, hogy demokratikussá vált a csillagos élmény, hiszen egy semmiképp nem olcsó, de az eddig csillagosokhoz képest kifejezetten megfizethető és főleg kevésbé elitista hely. A szimpatikus séf és a tulajok nyilatkozták is, hogy nem kell félni, nem változik semmi, nem emelnek árat sem, minden  marad a régiben. Aztán kaptam ma egy ilyen étlapot:

IMG_1904.JPG

Ha esetleg nem lenne eléggé olvasható a fotón, a főételek 25 ezer és 72 ezer közé vannak árazva, de ehhez mérhető a többi fogás is. Kitettem a Világevő FB-oldalra is a képet, jöttek is rá reakciók bőséggel.

És hogy mi van mögötte? Az, hogy még mindig a Borkonyha a legviccesebb étterem Magyarországon, ahogy ez már a séffel készült videóból is kiderült, ahol Sárközi Ákos nagyon viccesen reagál az ugratásnak gondolt gratulációmra, most újabb egyértelmű bizonyítékát adták. Ez volt a közvetlen előzmény, amikor kitették a FB-oldalukra, hogy mostantól délutánonként pihenőt tart a konyha, azonnal igyekeztem elégedetlen trollként elárasztani a falukat a fiktív panaszaimmal:

Screen Shot 2014-03-22 at 00.13.32.png

és

Screen Shot 2014-03-22 at 00.13.49.png

Persze értették a poént, ehhez volt a "visszavágás" ma este a speciális étlap, amit csak a kedvemért nyomtattak ki egy példányban, ráadásul cérnakesztyűt is felhúztak ehhez a felszolgálók, szóval azt garantálni tudom, hogy a legendás jófejségüket továbbra sem veszítették el a fiúk!

Elkezdtem közben a párizsi beszámolókat, elsőként Ducasse 1 csillagos haléttermével.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr925873246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekat 2014.03.22. 10:23:01

Máskor is írtam már, egyszerűen rühelltem a Costes-ben a cérnakesztyűt, ez az oka, hogy soha nem megyek vissza. :)

kifli 2014.03.26. 13:31:15

pedig fognak emelni
süti beállítások módosítása