Miről lehet felismerni az étteremkritikust és a gasztrobloggert?
2014. március 18. írta: világevő

Miről lehet felismerni az étteremkritikust és a gasztrobloggert?

Nem akarok árulkodó jeleket összegyűjteni erről, megtette helyettem egy chicagói étterem a dolgozói számára. A konyhában kifüggesztve találta ezt a kis leírást a felismerésükről és utána a helyes kezelésükről  - ironikus módon - egy étteremkritikus.

food.jpg

Fotó: jimromenesko.com

Tehát gyakorlatilag mindenki gyanús, aki nagyon kíváncsi és lelkes az ételekkel, a felszolgálással, az étteremmel kapcsolatban, de a leggyanúsabb az, aki egyedül jön és még az étvágya is jó.

Érdekes módon nem említik a kaja fotózgatását, de ez talán mára minden vendégnél igaz, kivéve, ha különleges balesetet szenvednek.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr525867269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.03.18. 09:49:38

A kaja fotózás már annyira alap, hogy már az a furcsa, hogy valaki nem csinálja :D

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.03.18. 11:36:05

Ok és mit kell tenni, ha egy kritikus ül be? Vagyis inkább az a kérdés, hogyha NEM egy kritikus ül be, akkor lehet igénytelenül főzni és szervírozni? :)

protézisesh 2014.03.18. 14:07:00

@Zka: ott van az is a "protocol for diners..." kezdetű részben. :)

amúgy meg mérhetetlen ostoba szokásnak tartom, ha valaki elmegy étterembe és a tányérokat fotózza, aztán FB/instagram egyből. Kivéve ha gasztroblogger az illető, de ők meg jellemzően nem telefonnal tolják.

A fickó 2014.03.18. 14:55:37

Még néhány éve Németországban egy csillagos helyen történt velünk. Megkérdeztük fotózhatunk-e? A válasz igen volt. Partnerem jól beszél németül, kis akcentussal, amit általában svájcinak gondolnak. Figyelmes kiszolgálással indult, de semmi különös. Kihozták a kacsamellet és ordított róla, hogy szuvidált. Bátorkodtam megkérdezni, hogy mennyi ideig és hány fokon készült, mert tényleg nagyon jó volt. Onnantól kezdve királyi bánásmódban részesültünk. Megtudtuk pl. hogy a desszerthez felszolgált málnafagyi is paco-jettel készült, ha eddig nem tudtam volna, hehe. Ja és (jóval a desszert után)a kávéhoz és még utána is sok finom apró ám kiváló sütiket kaptunk. A kávé életem egyik legjobbja volt. Végül a tulaj (a séf) és a felesége az utcáig kikísért minket és remélték hogy jól éreztük magunkat. Jól.:)

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2014.03.18. 16:40:53

A végén a legfőbb "ellenségek" felsorolása mit ér fénykép nélkül? Akikre igazak a fentebb leírtak, azokat kérjék meg a pincérek, hogy mutatkozzanak be? : )

És azokról mit gondol a szakma, akik nem csak a sajátjukat tolják be az utolsó morzsáig, de bezúzzák az asszony maradékát is? Michelin plus? Bár az nem, mert akkor nem egyedül vannak : )
süti beállítások módosítása