Így reggelizünk mi - a kutatás eredményei
2013. december 10. írta: világevő

Így reggelizünk mi - a kutatás eredményei

Csináltunk egy nagy kutatást a Breville-el közösen, amire több százan válaszoltak is, így elég érdekes és értelmezhető eredmények születtek arról, hogy - a sztereotípiákkal és az elvárásokkal szemben - valójában hogy is reggelizünk mi magyarok. És van egy nyertes is a posztban!

breville-1.jpg

Az elmúlt két hétben elég egyforma, de annál finomabb reggeliket ettem: szinte minden nap egy phó levest, legtöbbször az utcán, műanyag minihokedliken. Ez ugyanis Hanoiban a legnépszerűbb reggeli, nálunk kicsit máshogy alakulnak a dolgok.

IMG_6185.JPG

A Breville támogatásával készült felmérés eredményei szerint a legnépszerűbb reggeli a szendvics, a válaszadók 20 százaléka ezt eszi, ezt követik szorosan a különböző tejtermékek, péksütemények, cereáliák (pl: müzli) majd a tojás. A szendvicsre, péksüteményre pedig - gyakorisági sorrendben - vaj vagy vajkrém, húsok és felvágottak, zöldségek és zöldségkrémek, ez a hármas teszi ki együtt a szendvicsek 80 százalékát. Ebből is látszik, hogy nem igazán népszerű itthon az édes reggeli, (ennél a kérdésnél összesen 20 % választotta a mézet, dzsemet és a mogyorókrémet). A péksütemény fajtája a válaszadók 38 százalékának szinte mindegy, amit kap, azt eszi, a többiek ennél tudatosabban választanak, de 9 százalék a finomlisztből készülő termékek mellett teszi le a voksát. 

_MG_7597.jpg
Italban kimagasló arányt, 47 százalékot ért el a kávé, a tea alaposan lemaradva a második legnépszerűbb választás, 23 százalékkal. A teázók között a fekete tea a legnépszerűbb (32%), a gyümölcs- (27%) és a zöld tea (25%) előtt.

_MG_7587.jpg

Kevesen (4%) töltenek el fél óránál többet a reggelizéssel, a válaszadók negyede 5-10 perccel is beéri, a többség (63 %) 30 percig fogyasztja. Legtöbbször magányos szórakozásról van szó (48%), de 38% a családjával eszik reggel,
Utazások során egyértelműen még gyakoribb a reggelizés, és - nagy örömömre - a többség szereti kipróbálni a helyi specialitásokat ilyenkor.

A kérdőív kitöltői között a Breville nyeremény pedig a következő nyertesre vár, gratulálok:

 Solymosi-Papp Anett!

A bejegyzés a Breville-el kooperációban készült.

Figyelem, az utolsó lehetőség, hogy egy ezresét Michelin-csillagost egyél, és közben még jótékony is legyél!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr145644379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papanett 2014.01.17. 11:57:59

Ma megkaptam a nyereményemet! Köszönöm szépen!
Már gyűjtöm az ötleteket a legjobb reggelikhez! :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.01.17. 12:02:30

@Papanett: :) szuper, örülök! ha sikerül valami szép/jó, küldd el! vilagevo@gmail vagy a facebookon!
süti beállítások módosítása