Komáromi erődözés szombaton
2013. szeptember 20. írta: világevő

Komáromi erődözés szombaton

Holnap (ingyen) be lehet jutni egy izgalmas helyre, a Monostori Erődbe Komáromban. És persze van egy csomó program is, szóval családdal is érdemes ellátogatni!

20130917.jpg

Duna-parti bástya ünnep az esemény hivatalos neve, reggel 10h-től délutánig folyamatosan zajlanak a programok több helyszínen is, a kikötői színpadon és a sétányon is. Vannak közte passzívabb programok is, bemutatók, bábszínház, színház, koncert, de van vannak olyan programok is bőven, főleg a sétányon, amiben aktívan részt is lehet venni, például íjászat tanítás, ügyességi játékok, kézműves programok. 

A részletes progtam itt található.

Asterix-rajongóknak kötelező, ha jól tudom, itt fogattak a filmhez sok jelenetet!

ME_bastya_uszt_72dpi.jpg

Szerintem a legizgalmasabb rész a fél óránként induló kétféle túra, aminek a keretében alaposabban is meg lehet ismerni az erőd titkait. Van egy erőd- és egy kazamatatúra, ezek is ingyenesek, de jelentkezni kell rájuk, mert maximált a létszám egy-egy turnusban.

airerod1.jpgAz erőd fölött repkedésre nem lesz lehetőség tudtommal, ezért megmutatom pár képen felülről, mert elég lenyűgöző, gyerekkoromban sose értettem igazán, hogy mit jelent az Egri csillagokban az, hogy teknősbéka alakú az egri vár, most már lassan kezd leesni...

airerod3.jpg
Lesz némi gasztrokínálat is, például a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének látványpéksége, Istenkúti Pálinkaház és talán borászat is.

airerod2.jpg

Akit érdekel a történelem, itt elolvashatja az erőd részletes történetét is.

Duna-parti Bástya Ünnep
2013. szeptember 21.
Monostori Erőd
Komárom, Duna part 1.
Megközelítés.

Hamarosan egyébként lesz egy nyereményjáték is a Monostori Erőddel kapcsolatban itt a blogon.

A bejegyzés a Monostori Erőddel kooperációban készült.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr115522138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása