Idősebbek is elkezdhetik...
2013. április 27. írta: világevő

Idősebbek is elkezdhetik...

Ha egy 80 kg-os nagypapa két órán keresztül mesét olvas az unokájának, aki közben megeszik egy adag frankfurti levest tejberizzsel, miközben a 40 kg-os lánytestvére 1 óra 45 percen át vív, akkor a 100 kg-os édesapának hány órán keresztül kell fát ültetnie ahhoz, hogy a 90 kg-os nagymama nyugodt szívvel keringőzhessen 45 percen keresztül? 

tvtorna3.png

Egy barátom hívta fel a figyelmemet a következő csodálatos "tanulmányra", ami örökre pontot tesz a hazai dietetikai problémák végére, nincs többé elhízott kisnyugdíjas, sem pedig kövérkés, nyalókát szopogató kisfiú.

Illusztrációk: a TV Torna főcíme, ha jól sejtem Sajdik Ferenc rajzaival.

Elsőre talán bonyolultnak tűnik a feladvány, de valójában rettentő egyszerű, csak elő kell kapni az "Energiaegyensúly-táblázatok családoknak" című hasznos kiadványt, és máris minden fel sem tett kérdésünkre választ kapunk Monspart Saroltától és Fekete Krisztinától. 

tvtorna1.png

Mindig is meg akartad tudni, hogy hány órát kell utaznos a vonaton 50 kg-os fiúgyermekként, hogy ledolgozz egy vékony szelet kalácsot és egy kefírt? Itt megtudod: 2 és fél órát! Azaz például egy és negyedet oda, ugyanannyit vissza. De ha te a 60 kg-os édesanya vagy, akkor inkább korcsolyázz közepes tempóban 1 órán át, és máris büntetlenül betolhatsz 2 db (???) gyümölcsturmixot, hozzá 4 korpás kekszet.

tvtorna2.png

A kedves nagymama addig nullkalóriás városnézésen vesz részt, ennek titka a 6,5 dkg mogyoró, amit a másfél órás séta és kirakatok nézése közben elfogyaszt. Ha viszont az unokáját is viszi, akkor 2 óra alatt 22 dkg tejszínes fagylaltot fogyaszthat, azaz óránként 11-et, ha csak egypercig sétál vele, érje be 1.84 gramm fagyival!

tvtorna4.pngAz OEFI táblázat egy részlete, itt az egész:
Screen shot 2013-04-26 at 10.27.24 AM.pngKülön nagyon izgalmas lenne a nemi szerepek alapján végignézni a táblázatot (férfiember nem tanul, nem zenél és nem takarít), de ezt inkább a gender-szakemberekre bízom...

Figyelem, ezen a blogon nincs politika és nem is lesz! Az ilyen tartalmú kommenteket törlöm.

Ma este 9-11-ig a Jazzy-n a portréműsorban mesélek francia, perui és japán gasztronómiáról többek között és közben épp Párizsban gyűjtöm az újabb élményeket.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr365247765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

audrey* 2013.04.27. 09:56:22

A gender studies kifejezést nemigen magyarítják ugyanis. (A "társadalmi nem kutatás" kissé mókás, akárhogy is nézzük.)

A táblázatban ráadásul a batyunak is túros a háta. :D
süti beállítások módosítása