Csinálj tavaszt magadnak és rajzold át a térképet!
2013. április 03. írta: világevő

Csinálj tavaszt magadnak és rajzold át a térképet!

A tavasz csak elhatározás kérdése, fejben dől el. Itt van néhány gasztroprogram hozzá, ami megkönnyíti a döntést!

A tavasz egyik legfontosabb kiegészítő kelléke a Balaton. A mostani hétvége különlegessége, hogy alaposan átrajzolhatod a térképet, a Balaton ugyanis Budapestre jön, az ezáltal egyértelműen üresen maradó területre is kellett szerezni valamit, ezért aztán a Balaton által hagyott vákuumot Erdély tölti be ezúttal.

A legkevésbé mozgékonyak ölbe tett kézzel és tátott szájjal várhatják, hogy a Balaton a szájukba repüljön: a Gellért szállóban mutatkoznak be az ottani éttermek közül jónéhányan, köztük persze a legjobbak, mint a Kistücsök is.
Kicsit nehéz a rendezvény online lábnyomait megtalálni, Facebook eseményt például nem is sikerült szerintem csinálniuk, de azért nem teljesen lehetetlen, ha valaki elég lelkesen nyomoz utánuk.
Gellért szálló, április 6-7.
Itt vannak az infók, amik valamiért még a rendezvény nevére rákeresve sem könnyen megtalálhatók. Cserébe zenél a weboldal...

nekunkabalaton.jpg

Aki nem hajlandó vezetni vagy vonatozni is egy kicsit, különleges finomságokkal találkozhat a Kistücsökben, ugyanis itt vendégeskedik Erdély, vagy legalábbi pár erdélyi,. akik Erdély ízeiből hoznak el párat. Balla Géza (Arad-hegyalja, Ménes) borsorához természetesen erdélyi menü dukál, zakuszkával, pacalcsorbával, báránnyal, puliszkával, ahogy kell. Ja és ordapuding!
Balatonszemes, Kistücsök, április 5-7.
Itt van minden fontos infó, asztalfoglalás nagyon javasolt (azaz anélkül meg se érdemes próbálni)

Április 19-én lesz egy elég izgalmas borvacsora a Greshamben (Four Seasons) a Villa Sandi boraira hangolva, ennél több infót egyelőre nem sikerült kideríteni, de az sem elhanyagolható szempont, hogy ez az egyik bemutatkozási lehetőség az új olasz séf számára. Szintén tavaszélményt okozhat a vasárnapi megújult brunch, amiben havonta más-más olasz tartomány piacterének hangulatát idézik meg, és persze az ízeit, tipikus ételeit is. Áprilisban Veneto, májusban Toszkána a téma.
Itt vannak/lesznek infók még.

Aki kicsit hosszabb távra is tervezne, már most érdemes szállást foglalni Villányban, mert olyan jó a program május első hétvégéjén, hogy később nehéz lesz. És persze mi másról szólhatna a Stílusos Vidéki Éttermiség programja, mint a térkép átrajzolásáról: Villányban, a Gere pincészetnél vendégeskednek a legjobb vidéki vendéglátók, akik már több alkalommal is bemutatták, hogy nagyon hangulatos és gasztronómiaialag is izgalmas programot tudnak összehozni, főleg így, ha eközben még Villányi Borzsongás is van a helyszínen.
Május 3-5., Villány
További infók itt a neten és itt vannak a Facebookon.

Aki végképp meg se mozdulna, penitenciaként olvasgassa a Based on Piggel csinált csirketesztünk eredményeit és szavazzon a fotómra, hogy Szingapúrba utazzak! :)

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr285190261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása