Bock Bisztrónak látszó tárgy
2012. augusztus 24. írta: világevő

Bock Bisztrónak látszó tárgy

Amikor a múltkor írtam a Bock Buda megnyitása kapcsán, a kommentekből kiderült, hogy a koppenhágai Bock Bisztrón kívül Pozsonyban is található egy étterem, ami ezzel a névvel büszkélkedik. Eléég meglepett a hír, ugyanis hallottam róla, hogy van ilyen terv, de aztán úgy tudtam, hogy végül meghiúsult az együttműködés, és nem nyit Pozsonyban Bock Bisztró. Ehhez képet republican nevű kommentelő belinkelt egy étteremkritikát róla, de az igazán perdöntő rambo13 volt, aki belinkelt az étterem weboldalát: www.bockba.sk. Ahol a következő látvány fogadja a látogatót:

Screen shot 2012-08-24 at 9.49.35 AM.png

Ez bizony eléggé Bock Bisztrónak tűnik így...

Rambo13 azt is javasolta, hogy pereljem be őket, ha nem valódi, de mivel (sajnos) nincs tulajdonrészem a Bock Bisztróban (sem), így erre nem vagyok illetékes. Megkérdeztem viszont az érintettet, Bíró Lajost helyette, hogy tud-e a dologról és mi van a háttérben.

Screen shot 2012-08-24 at 9.50.01 AM.png

Különösebb szlováktudás nélkül is elég egyértelmű, hogy a budapesti BB-t jelölik meg partnerként

Az ő elmondása szerint valóban indult egy kooperáció Pozsonyban is, viszont nem volt sikeres és megnyugtató számukra az együttműködés, így még a nyitás előtt visszavonták a névhasználati jogot. A weboldali trükközést is észrevették már, küldtek is hivatalos felszólítást az ügyben, de az kézbesítetlenül visszajött, így feljelentést tettek azóta. Sajnos - talán nem véletlenül - az étteremről nincsenek külső fotók, így nem látszik, hogy helyszínen is használják-e a logót és a nevet, vagy csak a neten, Ha valaki esetleg arra jár, lefotózhatná!
[update] Közben Ádám talált a Facebook-oldalukon külső fotót, rajta a jól ismert logóval és a Boch Bistro felirattal:

bockSK1.jpeg

Screen shot 2012-08-24 at 9.51.46 AM.pngA fotógalériában még ott sorakoznak a Bock borok...

Nagyon vicces, és eléggé árukodó egyébként a pozsonyi  - állítólagos - Bock Bisztró borlapja, amin egyetlenegy Bock bor sincs :)

A képek mind a bockba.sk weboldalról származnak, ma reggeliek.

A mai hőségben is jól jöhet a tegnapi forradami receptem!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr304729091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Álmom egy tanya, állatok hada 2012.08.24. 14:29:40

Tényleg. Csak hát a pragmatizmus könyörtelen fogaskerekeinek mindent bedaráló perpetuum mobile jellegéből adódóan, egy gyakorlatiasan gondolkodó férfi ember első lépésként elégedett a családi ház kompromisszumával is. Legalább is a mi családunk esetébe...

Trackback: Álmom egy tanya, állatok hada 2012.08.24. 14:29:16

Tényleg. Csak hát a pragmatizmus könyörtelen fogaskerekeinek mindent bedaráló perpetuum mobile jellegéből adódóan, egy gyakorlatiasan gondolkodó férfi ember első lépésként elégedett a családi ház kompromisszumával is. Legalább is a mi családunk esetébe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herpa 2012.08.24. 14:57:00

A bejegyzés kapcsán megnéztem a bockbisztrobuda.hu honlapot.
Wharrona kakaó? Ez biztos? Úgy néz ki, mintha nagyon el lenne írva.

rambo13 2012.08.24. 15:50:12

nagyon mókás a "Týždenná ponuka" vagyis "heti menü" fül, ahol a pesti Bock heti táblájából vannak az ételek lefordítva (gyanúsan vmi netes fordítóval), de az árakat, vicces módon meghagyták forintban:
www.bockba.sk/tyzdenna-ponuka

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.08.24. 22:28:29

Ha még a Bock borokat sem forgalmazzák, akkor egyáltalán minek használják a nevet és a logót?
süti beállítások módosítása