Jégkocka (recept)
2012. augusztus 23. írta: világevő

Jégkocka (recept)

Biztos sok háztartásban vannak olyanok, akik nem ismerik ezt a nem túl bonyolult receptet, és ezért van az, hogy elhasználják a meglévő jégkockákat, és amikor szükség lenne rá, akkor már nincs a mélyhűtőben, mert nem készítettek újat recept hiányában.
Ilyen nagy melegben pedig különösen fontos a jégkocka otthon, aki a házilag készítettet preferálja a benzinkútnál vagy hipermarketben vásárolt ipari helyett, annak itt a tökéletes jégkocka receptje.

jegkockatarto.jpeg

Hozzávalók:

Víz (jégkockatartónként kb. 2-4 dl)

Elkészítés:

A jégkockatartóból az esetleges maradék jégkockákat kiürítjük a mosogatóba.

Ugyanitt megtöltjük a jégkockatartót vízzel. (hideg víz használata esetén rövidebb az elkészítési idő!)

A megtöltött jégkockatartót visszavisszük a mélyhűtőhöz.

Visszatesszük ugyanoda, ahonnan kivettük.

Becsukjuk a mélyhűtő ajtaját.

---

[Csodás brazil húslakoma jövő szerdán!]

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr544727251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p_sk 2012.08.23. 09:39:27

ez szenzációs. vajaskenyérre nincs recepted véletlen?

Lecsó11 2012.08.23. 09:41:40

Erről még nem is hallottam, majd lehet ki is próbálom, természetesen a különböző fázisokat megörökítem fotón :D

protézisesh 2012.08.23. 09:55:52

Bazz, ezek után le nem mosod magadról, hogy ezt a postot én INSPIRÁLTAM...

protézisesh 2012.08.23. 09:58:31

amúgy ez a fajta célszerűbb, mert nem lötyögeted mellé a vizet, míg berakod a fagyasztóba, illetve kiszedéskor nem teríted meg a konyhát jégkockával:

otthon.zsibvasar.hu/konyha-konyhafelszereles/egyeb/jegkocka-keszito-3115882.html

Scarg71 2012.08.23. 10:08:34

Hát igen. A legtöbbünk erős késztetést érez, hogy azonnal nekiessen a jeges kapuccinonak és a maradék 1-2 jégkockát visszategye a mélyhűtőbe, amit ugye később erősen megbán.

Cook kapitány 2012.08.23. 10:14:14

Nekem ez nem működött. Beraktam a mélyhűtőbe, 5 perc múlva kivettem és még folyt. :-)))) Nem írtad le, hogy mennyi időt kell a hűtőben tartani. :-)

protézisesh 2012.08.23. 10:14:25

egyik "ismerősöm" blogolta korábban a "rántott húsról nem akarsz írni?" kérdésre válaszolva:

"világevő · vilagevo.blog.hu 2010.11.04. 08:04:33
@petru: Ettem. Sőt, párizsis zsömlét is. Csak arról nem biztos, hogy érdemes blogot írni, nem?"

kicsit mintha változna a hozzáállásod azóta... :)

juc 2012.08.23. 11:31:47

haladóknak ajánlom, hogy előbb forralják fel a vizet, aztán várják meg, míg kihűl, és csak azután öntsék a jégkockatartóba, így szép átlátszó kocka lesz a végeredmény.

_Luthien_ 2012.08.23. 11:48:41

Felénk Közép-Magyarországon ezt szigorúan IKEA-ban vásárolt figurás jégkockatartóban készítik, a kocka/hasáb alak igénytelen és kerülendő...

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.08.23. 12:19:41

@Cook kapitány: :) attól függ, mennyire szereted keményen! :)

@protézisesh: változás nélkül nincs fejlődés, nem? :) (és a másikra: ki akarja lemosni? :))

@juc: ne riasszuk el a kezdőket! :) köszi a kiegészítést.

@_Luthien_: jogos, tervezek is egy komolyabb összefoglaló munkát, amiben a tájjellegű variánsokra is kitérek részletesebben :)

Gabking 2012.08.23. 12:43:08

Tapasztalataim, és a fizika szerint a meleg víz jobb erre a célra. Az elkészítési időt rövidíti legalább 5-6 százalékkal...

icram 2012.08.23. 14:09:34

Vicces recept, azonban van benne egy sajnálatos tévedés, ugyanis a meleg víz gyorsabban megfagy, mint a hideg.

"derék szíj" 2012.08.23. 20:51:20

Soha nem kértem semmit jégkockával, mert mindig attól féltem, megszeretem, miközben nem tudom megcsinálni otthon magamnak. Végre a recept! Most már csak hűtő kellene hozzá.

Emődi Tehéntánc · http://foodies.hu/blog/ 2012.08.23. 21:15:35

Én erre a receptre felépítenék egy "jeges" recept sorozatot: jeges tea, jeges kávé, jegesmedve, Jeges-tenger és így tovább és így tovább. :))

mrZ (törölt) 2012.08.23. 23:46:01

Nagyon jó!
egyszerű, olcsó, gyors, természetes összetevők, alacsony kalória, nulla szénhidrát, zero íz.
Igazi modern konyha.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.24. 15:10:48

@világevő: Hát most kénytelen voltam kitörölni egy előkészített posztot, mert nagyon hasonlít a tiedhez :(
Amúgy sebaj - majd kitalálok valami hasonló eredetit!

szabonee 2012.08.25. 16:49:38

Látom meleg van!

Én egyébként az IKEÁ-ban mostanában kapható mind a 4 féle jégkocka készítőt megvettem és abban készítem: a szívecske, kagylócska, virágocska és rudacska formájú jegeket...

Mivel én energiatakarékos vagyok és ha csak 4 db jeget vettem ki, akkor nem dobom ki a többit hanem csak azt a négyet töltöm újra. :)

Megyek is a konyhába, mert most csak 3 adag jég van bent és ez tarthatatlan, kell 4 adag, hogy mindenféle formájú legyen!!!

AnaMi 2012.08.25. 22:26:31

Ez a recept kimondottan szőkéknek szól .

Fracas 2012.08.26. 18:23:58

Izzadó tenyérrel olvastam, annyira izgalmas volt. Bár érdemes lenne kiegészíteni a postot azzal, hogy a felhasználás alap jégkockatartónál hogyan lehetséges, kikerülendő azt a bakit, hogy az egész a mosogatóban landoljon, illetve milyen eszközök léteznek még a megvalósításra.

Fuszeres Eszter · http://www.fuszereslelek.hu/ 2013.06.17. 15:28:49

Senkit nem zavar, hogy ezt a receptet már más is kitalálta?! Nem is a Világevő receptje. Pfff!

Nash vs. Keynes 2013.06.17. 15:38:01

Esetleg nincs valami extra verziód holdtöltekor bontott szénsavmentes szentkirályi ásványvízből? ;)
A rozé boros fagyihoz a cukorszirupot pár jégkockával hűtöttem le mert siettem. Hát elég gusztustalan módon kiérződött a csapvíz a végén :(.

Flankerr 2013.06.17. 15:38:43

@Fuszeres Eszter: Régebben a Világevő is jobb volt! ..:D

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.06.17. 15:42:50

@Fuszeres Eszter: @Jokerpofa: erős szavak ezek, remélem a bíróság előtt is vállaljátok!

@Nash vs. Keynes: az még fejlesztés alatt van!

@Flankerr: :)

vecseisz 2013.06.17. 16:26:21

Látom, tényleg rákaptál a nyerskosztra! Ez egy autentikus és mégis nagyon aktuális recept, jó hogy végre valaki újra felfedezte! Egy apróság még a Misslen csillaghoz: friss forrásvízből kell készíteni.

harcsaparcsa 2013.06.17. 19:57:59

nem azért, de a recept egy szarvashibát tartalmaz ugyanis a forró víz hamarabb megfagy!
hu.wikipedia.org/wiki/Mpemba-paradoxon

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2018.07.31. 18:30:31

Ez igy egy szar, de tenyleg, minek blogolsz arrol, amirol fogalmad sincs? Honnan tudjam, mikor jo? 1 ora, 10 perc? Komolyan eszem megall. Meg legalabb egy video jo lenne lepesrol lepesre, keves ez igy nagyon, gondolom valami kulfoldi blogrol forditottad google forditoval.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2018.07.31. 18:31:56

na vaz most latom hogy regi poszt :(
süti beállítások módosítása