Világevő Vietnami Vacsora III.
2012. június 07. írta: világevő

Világevő Vietnami Vacsora III.

Amióta a zseniális phó leves rabja lettem, és felfedeztem Budapesten is a Hanoi-ban kóstolt változat méltó párját, már a harmadik vacsoraestet rendeztük meg a Hoa Sen étterem fantasztikus csapatával. A munkamegosztás elég igazságtalan, ők dolgoznak, főznek, felszolgálnak, gürcölnek, én meg learatom a dicsőséget.

Így aztán kezdem is inkább a szakácscsapattal a képes beszámolót, ők azok, akik a konyhában a munka legnagyobb részét végzik, nekik köszönhetjük a 12 fogásos vacsorát:

Ez volt szerdán a menü, csupa autentikus vietnami íz, rengeteg különleges hozzávaló:

Egy új étel is bekerült a kedvenceim közé, a friss tekercsnek az a változata, amikor a rizspapír helyett friss rizstésztába kerül, ugyanolyanba, mint ami a phó levesben is található, zseniális:

 

 

A zöld rizsbundában sült királyrák volt talán a leggyorsabban eltűnő étel:

De a legnagyobb kedvencem még mindig a phó, a zseniális vietnami marhahúsleves, ami minden vacsorán kihagyhatatlan:

Itt pedig a többi finomság, szerintem nagyjából követhető, hogy mi micsoda, talán a tintahalkarikák nehezebben felismerhetők, mert ezek végül csík formában jelentek meg (túl nagy volt a tintahal) és a Nem lehet még kérdéses, ha valaki nem ismeri, ez a magyarul tavaszi tekercsként emlegetett, henger alakú, ropogósra sütött, töltött tésztabatyu, benne zöldségekkel, marhahússal...

Most egyelőre két hét pihenő van betervezve, de ha véletlenül rengetegen írnak emailt, hogy sürgősen ennének egy nagy vietnami lakomát jövő szerdán, akkor lehet, hogy rá tudom beszélni a Hoa Sent, hogy megint mutassák meg, hogy mit tudnak jövő szerdán is.

 

Viszont addig sem érdemes kimaradni a lyoni repjegyekért folyó játékból!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr894570857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt Nóra mondja: 2012.06.07. 09:00:57

De ha egy átlagos hétköznapon beesünk hozzájuk, akkor is ilyen jókat lehet enni?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.06.07. 09:02:45

@Ezt Nóra mondja:: ezeken a vacsorákon mindig sok különlegesség van, ami nincs az étteremben általában, de amúgy is nagyon jókat lehet ott enni mindig, igen!

vavyan · http://www.toszkankalandozasok.blogspot.com 2012.06.07. 10:22:02

Én keresek egy vietnami ráksaláta receptet, amit Firenzében ettem mindig a Vietnámi étteremben. Egy nagyon érdekes öntet volt rajta, de mikor elkértem a receptjét inkább adtak belőle egy pohárral. :-) Itt esetleg tudnának segíteni?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.06.07. 12:59:35

@vavyan: hűha, nincs kicsit több infó? íz, szín, állag, fűszer(növény)?

Mr.Treeger 2012.06.07. 13:50:35

Bourdainek lassan igaza lesz. Ő már nem tud Pho nélkül élni.

vavyan · http://www.toszkankalandozasok.blogspot.com 2012.06.07. 16:59:45

@világevő: Édeskés volt és krémes, világos színű. Talán méz és kis mustár is volt benne vagy kókusztej. Apróra tört mogyoró is volt a salátán. Azt hittem van kimondottan egy ilyen vietnámi szósz, de a neten se találtam, ahogy böngésztem a recepteket. Az étterem pedig sajnos bezárt.

Attilajukkaja 2012.08.29. 18:45:14

Hetkoznap mentunk el. Nagy csalodas volt! Husmentes kajat nem is kinaltak. Egy fajta ra'kos etel volt az, amit husmentesnek nevezhetunk. A tradicionalis vietnami kaja helyett porkoltet es rantott hust talaltunk az etlapon, sult krumplival,...vagy knedlivel. Na jo, vietnami eteleknek kinezo dolgok is voltak boven (10 fe'le?). Nem vitatom.
Amit ettunk, nem volt rossz, de fenyevekre van a vietnami kajaktol!
Senkinek nem ajanlom, aki valamennyire is vietnamira vagyik.
En tovabbra is az Edenkert Ettermet javaslom,...vagy valamelyik piaci kifozdet....
A fent emlitett Hoa Sen csak egy a sok kifozde kozul, amely a magyar fogyasztokra specializalodott. Ugyanolyan, mint barmelyik kinai gorskajalda, csak picit igenyesebb.
Igaz, a melletunk levo asztalnal egy vietnami ember valami teljesen mast evett. Szivesen kertem volna ugyanazt,...de nem lehetett.
Soha tobbe nem megyek oda vissza! Ennek az etteremnek csak akkor van koze Vietnamhoz, ha a tulaj ugy gondolja! De nekem ez a muanyag lotuszviragokon felul nem igen mutatkozott meg.
Orulnek egy igazi vietnami etteremnek.
Meg keresem az igazit....

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.08.29. 21:11:41

@Attilajukkaja: ilyen negatív visszajelzést még senkitől se hallottam vissza, pedig sokan voltak. az egyébként tény, hogy a vacsoraestekre különleges menüt csinálnak, ezekre nincs is panasz. de persze szíved joga, hogy soha többet ne menj vissza.

Attilajukkaja 2012.08.30. 12:38:57

@világevő:
Bocs, hogy ennyire negativ voltam. Talan te tehetsz rola. :o))))
Annyira szepeket es jokatt irtal a helyrol, hogy nagy varakozasokkal telve mentunk oda. Ehhez kepest volt nagy a csalodasom. Tudom, mondtad, hogy a kepeiden szereplo foga'sokbol nem mindegyiket lehet megtalalni az etlapjukon. Na de ennyire nem?
De a zoldseges rak nagyon finom volt. Ha megint ilyenre vagyom, akkor majd visszamegyunk!

Na majd most szombaton a Bock Bistro Budaban! Halnap lesz.

David Bowman 2013.08.30. 09:54:26

Nna, felbuzdultam, és elmentem megkostolni a csodalevest. Én azzal a méreg erős fokhagyma és paprikalével és citrommal ettem, a nejem anélkül. Szerintem közepes volt, a nőm szerint finom. A marhahús is a szokásos rágós volt, ahogy kis hazánkban mindig. Ráadásul nagy adagot kaptunk, a zombifonbújó cincérlány nem mondta, hogy van kicsi is. Ettünk még papírtésztába tekert tavaszi tekercset, és zöld kagylót. Mindkettő közepesnél rosszabb volt. Szerintem.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.08.30. 10:15:27

@David Bowman: a vacsorákon tudom csak garantálni a minőséget, de amúgy elképzelhető, hogy romlottak sajnos, azt hallottam, hogy elment a szakács. de ez nem biztos infó.
süti beállítások módosítása