Így készül a vietnami kávé, egy zseniális videón
2012. május 29. írta: világevő

Így készül a vietnami kávé, egy zseniális videón

Aki kóstolta már, nem nagyon vitázik rajta, hogy szuper-e a vietnami kávé, engem még az sem zavar benne, hogy édes, pedig alapvetően feketén iszom mindenhol a kávémat, kivéve a római Sant'Eustachio kávézót, mert ott már egyből cukorral készítik.

Ilyen, amikor nagyon úri helyen készítik, Hanoiban:

És akkor íme a szerintem szenzációs videó, hét eleji reggeli ébresztőnek is tökéletes, én csak annyit változtatnék rajta szívem szerint, hogy tennék bele egy adag jégkockát is:

Úgy emlékszem, hogy ezt a fémszűrőt láttam valahol egy kínai boltban, talán a Józsefvárosi piaccal szemben, de ha valaki tud biztos beszerzési forrást, tegye közzé!

A harmadik Világevő Vietnami Vacsora időpontja még nem fix, de itt lehet követni a fejleményeket, vagy akár hírlevélben is, feliratkozás itt lent. Ilyen volt az első.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr524552382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mckinley 2012.05.29. 11:31:39

Sziasztok!

Kérdés: Budapesten vagy környékén hol lehet kapni, a fenti videóban látható konzerves sűrített tejet? Csak a konzerv a jó, tubusos semmire sem jó :)

Funkahoe 2012.05.29. 18:15:49

@Mckinley: ... és azt a konzerves vietnámi kávét?

vosonnam 2012.05.31. 09:59:57

Szerintem itthon is megtaláltok mindent, kár ilyen ebayekhez folyamodni:)

Mad Mind 2012.06.04. 13:41:29

Culinarisban elég sokszor volt. De az összes kínai boltban kapható.

Lacusru 2012.06.04. 18:31:55

A zene is állat a videó alatt.
A hab a tetejére hogy készül? Az nem derült ki sajna :-( főleg az, hogy mivel van bebarnítva (már ha az tejhab egyáltalán)

Egyébként Tenerifén is hasonlóan készül a leche leche (ha jól emlékszem a nevére)

vietboy 2012.06.06. 17:45:50

Sziasztok!

A József városi piac 3-as kapujánál, ha bementek egészen a büfés sorig, akkor a baloldali legszélső boltban nemcsak eredeti vietnámi sűrített tejet és kávé filtert találhattok, de még a videóban szereplő Thai Nguyen kávét is.
A tavaszi Stahl Judit magazinban már szerepelt a bolt, azt hiszem Li néven. (?)
Mindenképpen ajánlom a boltot, mert az ott lévő boltok közül a legnagyobb választékkal rendelkezik, olcsó és még magyarul is beszélnek, úgyhogy ha bármi kérdésetek van, azt bátran feltehetitek és nem csak egy kézmutogatós választ fogtok kapni :-)
süti beállítások módosítása