Malaclegó - interaktív husihatározó
2012. április 28. írta: világevő

Malaclegó - interaktív husihatározó

Tegnap voltam a Chefparade-ban Fran Warde bemutató főzésén, ami nagy élmény volt. Igazi profi, közvetlen, kedves és remek előadó és még a főztje is nagyon jó! A fő témája az új szakácskönyve (Ginger Pig) kapcsán a sertés, és annak brit módra történő bontása. Elő is kapott egy féldisznót és szét is bontotta ott előttünk becsülettel... (képek lent!) Volt kitéve egy plakát dekorációként, hozta magával, ami nekem nagyon megtetszett, régóta vágyom már ilyesmire, így aztán fel is kutattam a neten, tesztelem hamarosan, hogy mekkorában lehet kinyomtatni a nappali falára, még az is lehet, hogy vászonkép lesz belőle végül

Sikerült egész nagy felbontásban a nyomára bukkanni (innen lehet pdf-ben letölteni, ez itt másik fejléccel), ha valakinek van hasonlóan szép ábrája, akkor szóljon azért sürgősen! Hazai hentesektől próbáltam már elkunyerálni az ő táblájukat, de soha nem sikerült, és azt se tudták megmondani, hogy hol lehetne beszerezni.
(Közben igyekszem megszerezni azért az eredeti posztert is, de nagyon meg leszek lepve, ha a brit "hentesellátó" postáz egyet nekem Magyarországra.)

A derék britek pedig nem csak arról gondoskodnak, hogy ilyen szép képeket nézegethessünk és megtanulhassuk a brit vágások nevét, hanem még egy interaktív husihatrozót is csináltak belőle, ahol a megfelelő alkatrész fölé állva az egérrel, megmutatja, hogy pontosan hol is helyezkedik el, rákattintva pedig további infókat ad.

Itt a link hozzá: www.lovepork.co.uk/prime-cuts

És akkor pár fotó a Fran Warde bemutatóról, közte a két kedvenc pillanatommal, amikor felhuppant a pultra, hogy meséljen, és amikor előkapta a fűrészt a féldisznó darabolásához. (bocs a minőségért, mobilos.)

Ez itt egy császárhús, a lecsöpögő zsírjában sült zöldségekkel. Elég komoly volt ez is. ha tetszik, ideje disznófogaladalmat is tenni!

Május közepén Világevő Vietnami Vacsora! Autentikus ételek a phó-től a csigáig! Korlátozott férőhely. És megvan a tervezett menü is:


Szeretnék egy ügyes gyakornokot találni, akinek van kedve izgalmas gasztroprojektekben dolgozni. További részletek itt.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr134477415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intizar 2012.04.28. 13:08:57

Kérem! Nálunk nincs Red Izé logó - létezik már hasonló magyar sertésjóléti logó?
És ami van (oké, ez off): mint boldog csirke meg tanyám tyúkja, annak lehet hinni?
világosítsanak föl! Előre is köszönöm!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.04.28. 15:48:26

@Intizar: sajnos nagyon le vagyunk maradva ebben a témában...

Szalacsi_Dezső 2012.04.28. 17:21:10

Elsőre azt mondtam micsoda hülyeség, de különben bizisten igazad van. Jól jönne sokunknak, ha henteshez megyünk. Taníthatnák a sulikban, mondjuk technika órán. :-)

hepi987 2012.04.28. 20:39:03

Szalacsi_Dezső, pont ugyanezt gondolom! Amikor állok a hentesnél a húsok felett és próbálom felismerni őket mindig elátkozom a technika órát, ahol fatutajt kellett barkácsolni, meg valami vékony húrú fűrésszel fűrészelni, ahelyett, hogy a marha és a sertés részeit tanították volna. Születésnapomra a férjemtől a hentesnél található marha és sertés "térképét" kértem...

pecasjano 2019.03.15. 19:26:55

Tisztelt világevő! Nagyon kiváncsi vagyok a véleményére már csak a fenti poszt apropóján is:
Egy kedves barátom megfedett a miatt, mert az általam használt pork sirloin steak-et (angol tesco-ban így tüntetik fel ezt a húsrészt, amit egyébként Tonkatsu-ként készítettem el...) a recept megosztásakor úgy fordítottam, hogy sertés hátszín és nem KARAJ. az én értelmezésemben a karaj a húsrész mondjuk úgy gyűjtőneve és ez a rész a precízebb konyhatechnológiai felhasználás részeként tovább osztható értékesebb sirloin vagy hátszín részre ahogy ez a marhánál is történik? ileltve egy ehhez kapcsolódó ábra: cooking.stackexchange.com/questions/41360/pork-sirloin-vs-pork-tenderloin-which-will-be-most-tender
süti beállítások módosítása