Legjobb éjszakai kaják Panamából
2012. március 24. írta: világevő

Legjobb éjszakai kaják Panamából

Közép-Amerikához természetesen hozzátartozik a latinos életstílus is, ennek megfelelően nem hatkor étkeznek utoljára az itteniek, és szívesen kajálnak az utcán, főleg sötétedés után. Ilyenkor nyitnak a standok, grilleznek, sütögetnek, csinálnak rengeteg finomságot, amik egy hagyományos vacsora helyett is nagyon jók, de mondjuk egy buliból hazafelé tartva még inkább tökéletesnek tűnnek.

Ilyen például a taco, ami kifejezetten életmentő tud lenni, persze frissen sütögetve a belevalókat, és komoly szószválasztékkal kínálva, amit utólag, önkiszolgáló módon lehet adagolni, személyes kedvencem a picante, azaz csípős salsa és a guacomole volt, sok-sok korianderrel (a képen az alsó kettő).

Úgy tűnik, hogy az utcai kajás standok a kolumbiaiak kezében vannak, a kisközértek pedig - talán meglepő módon -  szinte mind kínaiban.

Íme egy kolumbiai tulaj, elégedetten terpesztve a robogóján a stand mellett:

Ez pedig maga a stand, szerintem zseniális a füstelszívás, egy ventillátor a grill fölött, ami feljebb "rántja" a füstöt. (Egy generátorról meghajtva)

Videón jobban átjön a hangulat:

 

A stand fő büszkesége a sült kolbász, chorizo, de lehet kapni tarját is, és kétféle köretet: egy kukoricalepényt sajttal és egy húsdarabkákkal töltött krumplit. És mindenre osztják a szószokat is.

 

A kiszolgálás kifejezetten unott és kedvetlen, extra kívánságokra itt nem vevők, ha nem olyat kérsz, amit szívesen adnak, akkor könnyen előfordulhat, hogy egyszerűen ignorálnak, vagy közlik, hogy olyan nincs. De ez is hozzátartik a helyi sajátosságokhoz, itt nem variál senki, hanem alkalmazkodik a lehetőségekhez, én is így tettem.

 

Hétfőn jön a beszámoló a világ legjobb szigetéről és az ottani langusztavacsoráról...
[Az eddigi közép-amerikai bejegyzések.]

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr754336373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.24. 10:50:47

@chipanddale74: hat reszemrol nem, nem szeretem kozepamerikat, de olvasni jo rola:)

Goyo 2012.03.24. 11:50:44

Rémlik olyasmi, hogy K-Amerikában "el chino" néven emlegetik a sarki üzletet.

sail 2012.03.24. 17:33:20

kíváncsian várom a bejegyzést narasgandup bipiről. :) meg arról is, hogy bejött-e a társasutazás.
süti beállítások módosítása