Vacsoracsata Dalí-módra
2012. január 22. írta: világevő

Vacsoracsata Dalí-módra

Sokkal szórakoztatóbbak és érdekesebbek lettek volna a tévés főzős reality-k, ha inkább szürrealista művészelet kértek volna fel szereplőnek. 1941-ben például Salvador Dalí ilyen vacsoraestet rendezett:

A vendégek rossz álmai inspirálták a jelmezeket, az ételek között olyan ínyencségeket találunk, mint az élő béka, vagy a selyemcipőben felszolgált hal (egy sole, azaz nyelvhal. A sole talpat is jelent.).

A vacsorát egyébként Kaliforniában rendezték Egy éjszaka a Szürrealista Erdőben címmel, és jótékonysági akció volt a világháború miatt nélkülöző európai művészek számára.

Hamarosan jön a beszámolóm és az interjúm a világ legtöbb Michelin-csillagjának birtokosával! Ha érdekel a gasztronómia, nem csak hagyományos szemszögből, csatlakozz a Facebookon

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr273708574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avissi 2012.01.22. 20:22:12

Élő béka... Épp most láttam tévében a Nanny MacPhee, a varázsdada c. filmet, abban is volt ilyesmi. A tévés vacsoracsatás főzésekből épp a reality hiányzik nekem. Szörnyen unalmasak is. Akkor már inkább S. Dalí videón!

Attilajukkaja 2012.01.23. 05:51:44

Orult spanyol!!!!! :o))))
süti beállítások módosítása