2011 TOP10 a Világevőn
2012. január 01. írta: világevő

2011 TOP10 a Világevőn

Mivel tavaly megvolt a blog életének első komplett éve (2010. szeptember végén indult), talán belefér némi visszatekintés és nosztalgiázás az év legnépszerűbb tartalmairól. Nem volt egy eseményekben szegény év, ha csak a legfontosabbakat akarom kiemelni, akkor a legnagyobb események egyértelműen Lyonhoz kötődtek számomra, januárban a Bocuse d'Or döntőjét a helyszínen izgultam végig és igyekeztem tudósítani is róla, majd a Les Grands Chefs Du Monde nevű gálavacsorán 200 Michelin-csillaggal együtt ettem végig a 3 csillagos séfnők által készített menüt a lyoni városházán Paul Bocuse 85. születésnapján, és ha már Bocuse, akkor még ezt is felülmúlta a 3 hetes, sikeresen abszolvált, intenzív főzőkurzus a - nyilván szintén lyoni - Bocuse Intézetben. Azért nem minden kiemelkedő élmény kapcsolódott a délfrancia városhoz, Berlinben, Londonban, Párizsban, Reykyavikban is voltak emlékezetes gasztroélmények, na és a 2011-es Goldenblog megnyerése is nagy öröm volt persze, nem is beszélve a lehetőségről, hogy két sikeres jótékonysági akcióban is részt vehettem.

Összesen 77 napot töltöttem külföldi gasztroélmények gyűjtésével, é akárhogy igyekeztem, ezek közül így sem sikerült mindent megosztanom, de azért összesen 142 blogposztot sikerült megírnom, idén igyekszem mindkét számot alaposan megnövelni, az úton töltött napokét és a beszámolókét is. Nagy öröm, hogy a Facebook-oldalon már 5650 gasztronómia iránt érdeklődő gyűlt össze, 390 ezer látogatás volt a bogon tavaly. Komoly terveim vannak Európán belül és a földrészen kívül is és más meglepetésekkel is készülök.

Itt éppen bizakodóan tekintek a jövőbe:

Közben néhányszor közvéleményt is próbáltam kutatni, nyilván nem reprezentatív jelleggel, de azért érdekesek lehetnek az eredmények így is, hiszen sokszáz szavazatból álltak elő. Például arról, hogy szerintetek mik a világ legjobb evővárosai, melyik a legjobb budapesti fagyizó, a világ legjobb levese, a legjobb nemzeti konyha, és a legmenőbb hungarikumok.

Ez pedig itt a legnépszerűbb Világevős cikkek listája 2011.
(a letöltések száma alapján. sajnos a lájkok számát nem lehet használni, mert nem is volt egész évben lájkolási lehetőség, és amúgy is időnként eltűnik az összes egy-egy poszt alól.)

10. TOP10 evős film

9. Michelin-esélylatolgatás

8. Gault Millau ünneplés

7. Egy "halpiac" Budaörsön

6. Costes backstage a Szigeten

5. Vitairat a Budai Gourmet-ról

4. A legjobb ebéd Budapesten

3. Az új Michelin-csillag

2. Budapest legjobb krémese

1. A legjobb fagyi a városban

Köszi mindenkinek az olvasást, a konstruktív hozzászólásokat, remélem idén is fogunk még jókat enni!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr273506366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evil1979 2012.01.01. 18:59:11

Gratulálok az előző évhez és sok sikert erre az évre.
Még több utazást, még több élményt, hiszen azokból jut nekünk is. :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.01.02. 12:13:55

@Evil1979: Köszönöm szépen, nagyon kedves, viszont kívánom!

mariannhubai 2012.01.02. 20:36:24

Szia Világevő,

most hogy elolvastam a bejegyzésed... hát bizony elég magasra tetted a mércét az elmúlt évben.
De biztos vagyok benne, hogy sikerült ezt még majd az idén túlszárnyalnod... Nagyon várom a folytatást, lepj meg minket :))

Boldog új évet kívánok, M.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.01.02. 20:43:28

@mariannhubai: Köszi szépen neked is, viszont! És valóban igyekezni fogok túlszárnyalni :)
süti beállítások módosítása