(T)egyél egy jót! - Amikor összefognak az éttermek
2011. október 15. írta: világevő

(T)egyél egy jót! - Amikor összefognak az éttermek

Ritkán írok érzelgős bejegyzéseket, maximum a kommentekben derül ki rólam, hogy a lelkem egy friss macaronhoz hasonló :), de ez az ügy most tényleg nagyon felemelő szerintem.

Megkeresett néhány hete a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat, akik az Országos Mentő Szolgálat (mentők) hiányosságát kipótolva, az ország egyetlen gyerekrohammentőjét üzemeltetik, kizárólag támogatásokból finanszírozva ezt a tevékenységet és a hozzá szükséges eszközöket, járműveket. (A tevékenységükről részletesebben itt olvashattok.)

Így rohamoznak:

Nem volt kérdés, hogy mit válaszoljak, a havi 60 ezer látogatást és az aktív Facebook-csoportot is kiválóan fel lehet használni egy ilyen jó cél érdekében, és persze nagy büszkeség, hogy nem csak vacsora-felajánlóként, hanem a szervezésben közreműködőként is segíthetem a munkát.

Ennél már csak az nagyobb büszkeség, hogy mennyire pozitívan reagáltak a vendéglősök, séfek: mindenki azonnal boldogon rábólintott, hogy ingyen vacsora felkínálásával segítsen a Gyerekmentőknek pénzt keresni! A leggyakoribb válasz, amit kaptam ilyen szavakat tartalmazott: természetesen, persze, nem maradunk ki, stb. így alakult ki végül egy olyan lista, amin gyakorlatilag a hazai legjobb éttermek kivétel nélkül rajta vannak, a Michelin-csillagosainktól a szuper bisztrókig mindenki csatlakozott a jó ügyhöz! 

Az akció részletes menetét itt lehet elolvasni, a lényeg, hogy licitálni lehet az egyes vacsorákra, a bevételek pedig mind a Gyermekmentőkhöz kerülnek. Aki csak teheti licitáljon, emelje a tétet, hiszen néha úgyis el kell menni egy-egy jó étterembe, biztos van rá valami alkalom, és kivételes lehetőség, hogy az ünnepi vacsora ezúttal másoknak is ünnep lesz. És még egy kérés: mindenki ossza meg ismerőseivel ezt a posztot, vagy az akció oldalát, hadd tudják meg minél többen a lehetőséget, hiszen annál több pénz fog összegyűlni! Cégek is licitálhatnak, nem csak magánemberek.

 Érdemes megnézni a listát, ott vannak a hazai vendéglátás legjobbjai egytől-egyig rajta! Indulhat a licitálás! És persze tessék a Világevős vacsorára (is) licitálni, hadd termeljek sok pénzt a Gyerekmentőknek! Egy Best of Bocuse franciás borvacsorával igyekszem értéket teremteni és jó szórakozást nyújtani a nyertes jótevőnek. [Így főztem tegnap az RTL-en.]

Aki tudja, terjessze, az is segítség az ügynek! Köszi!
Ez itt a Facebookos esemény hozzá, ha ehhez csatlakozol, azzal is segítesz.

[Csatlakozz a Világevő Facebook-oldalhoz itt!]

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr603303708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaspar Gil y Pollas · http://www.kulturtapas.com 2011.10.15. 12:29:00

Szép kezdeményezés. Azt gondolom több ilyenre lenne szükség.
- Gaspar

És ha már világevés: www.kulturtapas.com/2011/09/ha-csutortok-akkor-paella.html

Coolhead 2011.10.16. 10:26:23

Kár, hogy egyáltalán szükség van kezdeményezésre!
De természetesen szép dolog!

urbanzs · http://www.vervetelotthon.hu 2011.10.16. 13:18:49

A bejegyzés egyik mondatát szeretném korrigálni a helyes és korrekt tájékoztatás érdekében. Az OMSZ jelenleg 5 ilyen autót üzemeltet, tehát nem csak a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat rendelkezik és üzemeltet gyermekek mentésére is alkalmas autót.

Íme az ezt megerősítő írás:
www.mentok.hu/index.php?id=20111004gyermek-mentoorvosi-kocsit-adtak-at-pecsen

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.10.17. 08:41:18

Van esely, kuldj egy emailt kontaktadatokkal a vilagevo@gmail.com -ra!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.10.17. 19:57:27

@urbanzs: köszi a javítást, de biztos stimmel? gyerekROHAMmentők ezek? abból én úgy tudom, hogy csak ez az egy van az országban, de hagyom magam meggyőzni, ha téves az információm!

szkaresz 2011.10.18. 10:12:08

@urbanzs és világevő információi is helyesek. Gyermekrohamkocsit (azaz olyan klasszikus rohammentőt, amiben hordágy is van) jelenleg csak a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat üzemeltet. Az összes többi úgynevezett mentőorvosos kocsi, ami tulajdonképpen egy "sima" személyautó a gyermekek ellátásához szükséges összes fontos felszereléssel. A lényeg, hogy mindegyik fontos tevékenységet végez.
süti beállítások módosítása