Tavaszi zsongásnak indultak a budapesti éttermek, pesti oldal
2011. április 01. írta: világevő

Tavaszi zsongásnak indultak a budapesti éttermek, pesti oldal

A tavaszi időjárás szerencsére kedvez az éttermeknek, és ezen keresztül a vendégeknek is. Az utóbbi napokban komoly adat- és információgyűjtést folytattam, azaz ettem és ittam, néhány nagyon jó helyen, ezekről következik egy kis ajánló és képriport. (címek és linkek a poszt alján)

A Borkonyhában /update/ ugyan sajnos nincs május 1-től van terasz, de a Bazilika környékére sétálva érkezve és távozva azért jócskán lehet élvezni a jó időt és a meglepően kellemesre sikerült új sétálóutcákat. A hely pedig kiváló, izgalmas, erőteljes ízű ételek, gusztusosan tálalva, komoly adagok, és - a hely nevéhez méltó módon - óriási borválaszték. Az utóbbi hónapok egyik legkellemesebb meglepetése.

Maradjunk a környéken: az Osteria Numero Undici (volt: BOB) konyhája (és enteriőrje) is figyelmet érdemel, Olaszország különböző tájegységeiről találunk fogásokat az étlapon, köztük például a kiváló szicíliai borjút mazsolával, fenyőmaggal sütve, de mára a legfontosabb, hogy a múlt héten elkezdték népszerűsíteni az olaszok talán legnagyobb találmányát, az aperitivót! Ennek lényege, hogy már a vacsora előtt, akár munka után közvetlenül nekilátva, összegyűlnek és szolid iszogatásba kezdenek, apró finomságokkal kísérve. Az iszogatás tárgya lehet bor is, de az igazán emblematikus aperitivo ital az Aperol Spritz (Aperol, prosecco/pezsgő/fehérbor, szóda, narancsszelet, jégkockák), ami egy fantasztikus tavaszi-nyári frissítő ital. És a péntek különösen kedvez ennek a szórakozásnak, az aperitivo után el lehet menni még vacsorázni bárhova vagy akár bulizássá is fajulhat, de a lényeg, hogy még délután kezdődik. És persze a terasz is használható, ami egy nagyon kellemes téren található.

(ez az egy kép csak illusztráció, sajnos nem csináltam fotót a helyszínen)

Hamarosan folytatom, ezúttal néhány budai jó hellyel!

Borkonyha
V., Sas u. 3.
www.borkonyha.hu

Osteria Numero Undici
V., Sas u. 11.

Aperol Spritz
facebook.com/AperolSpritz

Aperitivo
facebook.com/AperitivoBudapest

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr302790484

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Richard Quandt - IN VINO VERITAS 2011.04.02. 09:17:45

Az emberiség már több ezer éve issza a szőlő erjesztett levét, és nem mindig válik hasznára – gondoljunk csak szegény Noéra, aki nem tudta, mikor kell abbahagyni. Az antikvitás borairól csupán korlátozott ismereteink vannak, de valószínű, hogy a ...

Trackback: Richard Quandt - IN VINO VERITAS 2011.04.02. 09:17:32

Az emberiség már több ezer éve issza a szőlő erjesztett levét, és nem mindig válik hasznára – gondoljunk csak szegény Noéra, aki nem tudta, mikor kell abbahagyni. Az antikvitás borairól csupán korlátozott ismereteink vannak, de valószínű, hogy a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ehran 2011.04.01. 17:50:31

A Borkonyha valóban zseniális, az új kedvencem. Az Osteria Undici viszont nem tűnt túl meggyőzőnek, tegnap szemztünk vele, de a Borkonyha nyert, na majd legközelebb összeszedjük a bátorságunkat, és megnézzük.

doncarlos 2011.04.01. 23:33:39

Tegnap voltunk a BOrkonyhában, tényleg csak ajánlani lehet. Magas a színvonal, a borjúnyak hibátlan.
Viszont a borlap azért nem olyan hatalamas, bár kétségkívül minőségi

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.04.02. 11:32:06

@ehran: Szerintem gyöbyörű az undici dizájnja, ételben nem minden tökéletes, de vannak nagyon jók. És az aperitivo meghonosításának nagyon drukkolok.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.04.02. 20:07:28

ha már olaszok, akkor egy kis OFF: nem tud valaki jó limoncellot kínáló helyről Budapesten? Tapasztalat?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.04.02. 20:36:06

@Réka ‎: én sajnos nem szeretem a limoncellót...

Lacusru 2011.04.02. 20:42:06

@Réka ‎: Belgrád rkp. Toscana. Utoljára ott ittam limoncellót. Hogy jó volt-e nem tudom, minden esetre jól esett :-) A vacsora pedig évek óta hibátlan!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.04.02. 20:45:53

@Lacusru: megnéztem, van! És grappa is! Köszönöm :)
süti beállítások módosítása