A CIA szerint Monsieur Paul az évszázad szakácsa, az év étterme átköltözik a Hertelendy-be
2011. március 31. írta: világevő

A CIA szerint Monsieur Paul az évszázad szakácsa, az év étterme átköltözik a Hertelendy-be

 Majdnem egy évszázados kort megért már (most volt a 85. születésnapja tavasszal egy fantasztikus gálavacsorán, amit én is végigehettem), az Amerikai Kulináris Intézet (Culinary Institute of America) pedig a 20. század legnagyobb séfjének kiáltotta ki tegnap, az új francia gasztronómia, a nouvelle cuisine élharcosaként.

Talán nem is kell már hosszasan sorolgatni az érdemeit, 46 éve őrzi Lyon melletti étterme mindhárom Michelin-csillagját, és a világ nagy séfjei mind áhítattal és a legnagyobb tisztelettel beszélnek róla. A díjátadóra egyként az egyik legnagyobb amerikai séfet, Thomas Kellert kérte fel kísérőnek (itt olvasható a vele készült korábbi interjúm).

Kifejezetten vicces alak egyébként, saját véleménye szerint a nouvelle cuisine lényege: semmi a tányéron, minden a számlán. Azért - valódi rocksztárhoz méltó módon - bőven megvannak a maga furcsaságai is, erről is jön majd egy gyűjtemény.

Saját kalandjaim Paul Bocuse-zel és a három Michelin-csillagos az éttermével és idén januárban a Bocuse d'Oron.

Közben itthon sem állt meg az élet, a 2010. Év éttermének (DiningGuide) megválasztott Chateau Visz séfje, Stefan Gebhardt a Hertelendy Kastélyszállóba helyezi át tevékenységét, így a korábbi ígéretes gasztronómiai kezdet után további színvonal-emelkedésre számíthatunk a gyönyörű kastélyszállóban.

Saját kalandom a Hertelendy-ben.

És egy jó program ma délutánra, pár jó új budapesti hellyel!  

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr622787793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reterro 2011.04.01. 12:32:22

Sok siker Stefan Gebhardtnak az új helyen!
süti beállítások módosítása