Itt van a Michelin-csillagok állása - elsőként a Világevőn!
2011. március 16. írta: világevő

Itt van a Michelin-csillagok állása - elsőként a Világevőn!

Update2: az Onyx egy két személyes vacsorával jutalmazza a jó hír hozóját, amit persze nem tartok meg magamnak, szóval hamarosan egy nyereményjáték következik, ahol a nyeremény egy Michelin-csillagos vacsora lesz két főre! Facebookhoz érdemes csatlakozni addig is!

Update1: megvan a könyv, így néznek ki a csillagosok!

Ahogy tegnap megígértem, máris itt vannak a legfrissebb hírek!
Folyamatos update-ek lesznek! Szulló Szabina (séf, Onyx), Széll Tamás (séf, Onyx), Miguel Vieira (séf, Costes), Gerendai Károly (tulajdonos, Costes), Hamvas Zoltán (manager, Onyx) már reagált is!
Ez pedig éppen egy éve történt, érdemes elolvasni!

 

Délben Budapestre érkezett a Main Cities of Europe főszerkesztője, Rebecca Burr, és egy nagyon szűk körű megbeszélésen vesz részt, amin persze a Világevő is ott lesz. A teljes interjú is jön majd itt a blogon és szombaton 11-től a radiocafén a gasztromániában, ahol az érintettek is megszólnak majd, de most kezdjük a legfontosabbal, a csillagok állásával:

A 2011-es Main Cities of Europe budapesti étteremlistája:
(a lista még nem biztos, csak a csillagok és a Bibek garantáltak, további infók napközben!)

Gundel
Costes (1 Michelin-csillag)
Onyx  (1 Michelin-csillag)
Fausto's
Baraka
babel delicate
Tigris
Mokka
Dió
Cyrano
Bock Bisztró (Bib Gourmand)
Krizia
Osteria Fausto's
Alabárdos
Arany Kaviár
Vadrózsa
Café Pierrot
Arcade Bistro (Bib)
Csalogány 26 (Bib)
21 (Bib)

Szulló Szabina: "Nagyon boldog érzés az egész, gratulálunk a Costesnek is és reméljük, hogy még nehezebb év vár ránk, szóval marad a munka és a kitartás. Folyamatosan csörög a telefonunk, nagyon jó érzés."

Széll Tamás éppen most indul be az étterembe, szintén tőlem tudta meg a jó hírt: "40 fokos lázban töltöm az első napom a Michelin-csillagos étteremben, hulla beteg vagyok. Nagyon örülünk, még fel se fogtam! Kicsit szédülök is!"

Kicsit később:

"Körbegratuláltunk egymásnak, de mindenki lehajtotta a fejét és dolgozik tovább keményen. Pár nap lesz még, amíg érezzük a hatását."

Gerendai Károly: "Örülök az egyik oldalról, hiszen köztudomású, hogy nem csak megszerezni, hanem megtartani is nehéz a Michelin-csillagot. És annak is örülök, hogy bővült a csillagosok száma, mindenkinek jó, ha fejlődik a magyar gasztronómia, és ezt meg is becsülik. Az egész ország megítélésének is jót tesz, és a fogyasztóknak is."

Miguel Vieira: "Gratulálok az Onyxnak! Nagyon boldogok vagyunk, és motiváltak arra, hogy jövőre még tovább jussunk!"

Hamvas Zoltán: "Nem jutunk szóhoz, köszönjük a jó hírt! Ízlelgetjük az ízét jelen pillanatban, de azért egy pohár pezsgő is belefér nyitás előtt még. Dolgozni kell nagyon sokat, akkor meg lehet a gyümölcse, szerencsére, ahogy a mellékelt ábra mutatja, működik a képlet."

Facebookon csatlakoztál már?

Már csak rövid ideig lehet óriási kedvezménnyel előrendelni a legbrutálisabb szakácskönyvet! A fent emlegetett New Yorkernek is tetszett...

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr652740704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jordán 2011.03.16. 09:10:10

Akkor bejött a tegnapi..

magyar ember teli szájjal 2011.03.16. 09:15:40

Nem mindegy? Az egész város úgy néz ki mint a hányadék. Normális ember ide nem jön önszántából.

Tapmancs 2011.03.16. 09:27:23

Én majdnem hanyatt estem amikor láttam hogy Ausztriának 44 egycsillagos és 10 kétcsillagos étterme van. ( en.wikipedia.org/wiki/Michelin_Guide )

Oké hogy valahol el kell kezdeni, de tényleg ennyire le vagyunk maradva?

MillGabor 2011.03.16. 09:28:56

Ez óriási!
Onyx megérdemelte!

Elstron 2011.03.16. 09:29:05

@magyar ember teli szájjal: áhh, inkább nem is mondok semmit...

Viner Spicli 2011.03.16. 09:30:16

Nem az Onyx érdemli meg, mert nem állandó a minőség, de azért természetesen gratula, mert rengeteg munka van mögötte. Lehet, csak nekem nem volt szerencsém, amikor ott jártam :(

chrystoph 2011.03.16. 09:30:54

Én azért örülök ennek a másodiknak...

Cyrano 2011.03.16. 09:41:39

@magyar ember teli szájjal: Ez aztán az értékes hozzászólás apám! Fogalmaztad percekig?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.03.16. 09:42:40

Grat Világevő, ez menőség! :) gratula az Onyxnak is és legfőképpen Budapestnek. Jó az irány!
Májusban mindkettőt kipróbálom.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.03.16. 09:49:49

Az Onyx-ban már ma árat emelnek, vagy csak a jövő héten?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.03.16. 09:50:02

@Jordán: igen, jó volt az informátorom :)
@Tapmancs: ennyire. de mondjuk az is belejátszik azért, hogy sok évvel később kezdte tesztelni rendesen a Michelin Magyarországot.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.03.16. 09:50:48

@Réka ‎: köszi!
@chipanddale74: szerintem egyik sem. de mentsd le az árlapjukat, akkor meglátod.

jozicsenko 2011.03.16. 09:53:09

@magyar ember teli szájjal: akkor emeld fel a s.gged és a lapátot oszt tegyél benne rendet, ha nem tetszik - ingyen van, nem?

@Tapmancs: sajnos igen - van pár elszánt, ügyes ember, akik tíz-tizenötéves munkája van ebben (a magyarnemzet szombati mellékletét érdemes olvasni, korábban több nagyon jó cikk volt arról, mi kellene, mire lenne szükség ezen a téren), s van is még rengeteg munka (a haccp bürokratizmusa pl, ami alapján egy jó steak-et nem készíthetsz itthon, hisz a húst fel kell használni záros határidőn belül, vagy csak ellenőrzött tápot ehet a malac, makkot nem...)

mindegy, a lényeg: hajrá Onyx, hajrá Costes!!!

Jordán 2011.03.16. 09:53:37

@világevő: elég nehéz lett volna mást elképzelni, informátortól függetlenül is

fourgee 2011.03.16. 10:06:56

@jozicsenko: " (a haccp bürokratizmusa pl, ami alapján egy jó steak-et nem készíthetsz itthon, hisz a húst fel kell használni záros határidőn belül, vagy csak ellenőrzött tápot ehet a malac, makkot nem...)"

A HACCP-vel (vagy ahgyo angolul mondják, "hazap"-pal) az a gond, hogy mindenhol másképp értelmezik. Az Egyesült Királyságban is van HACCP, mégis ha jó steak-et akarsz, akkor 28 napig érlelt húsból sütik.

Azért egyszer elbeszélgetnék azokkal, akik ezeket a döntéseket hozták itthon. Pl. hogy miért jobb a tápon és antibiotikumon nevelt "ipari" sertés, mint a szabadon tartott mangalica. Kíváncsi vagyok, hogy jobb magyar ételek mikor fognak Michelin-csillagot kapni. Lehet hogy bezárkózom pár hétre a konyhába és én is átértékelem a gulyást, meg a pörköltet :)

magyar bucó 2011.03.16. 10:21:58

@fourgee: Nem a happcival van a baj, hanem az ÁNTSZ-szel. Idióta előírásaik vannak és meggyőződésük, hogy nélkülük kihalna a nemzet. Érdekes módon más országokban élnek emberek nélkülük. Jól.

gregaba 2011.03.16. 10:22:27

valaki panaszkodott, hogy Magyaro. le van maradva Michelin-téren. Ehhez tudni kell, hogy a Michelin-csillag a látszat ellenére elsősorban politikai kategória. Nyugat-európai cég, és persze hogy a nyugatra fókuszál, ott akármilyen sarki kifőzdék is megkapják a csillagot.
Ha nem a keleti blokkhoz tartoztunk volna 89-ig, a Kárpátia, Aranyszarvas, Mátyás Pince valszeg már régesrég 1-2 csillagos étterem lenne. A cég ezzel jelzi, hogy most már szerinte is a nyugat részei vagyunk.

nullanullahét 2011.03.16. 10:30:26

@gregorik: "A cég ezzel jelzi, hogy most már szerinte is a nyugat részei vagyunk."

Ember, te aztán keményen adod! Tényleg a nyugat részei lennénk? :D

nowy 2011.03.16. 10:36:09

@gregorik: a különbség annyi,hogy nyugaton egy normális sarki kifőzdében is készítenek minőségi alapanyagokból,minőségi ételt, míg nálunk a szakácsoknak nevezett munkások egy része a összetéveszti a pörköltet a főtt hússal és agyon vágja a kajákat liszttel

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.03.16. 10:38:31

A Michelin csillaghoz ezek szerint nem tartozik semmilyen járványügyi előírás. Mi a faszt keres egy séf 40 fokos lázban az étteremben?????? Ott találkozik az üzemorvossal, aki kiírja betegácsiba?

ninimimi 2011.03.16. 10:39:01

"@Tapmancs: ennyire. de mondjuk az is belejátszik azért, hogy sok évvel később kezdte tesztelni rendesen a Michelin Magyarországot." - még az a szerencse...!
Egyébként köszönöm Tapmancsnak, én is elámultam az osztrák adaton, de csak az látszik belőle, mennyire nem hülyék a Michelin-csillag kiosztói. Meg az látszik belőle, mennyire nem nyújt még ma sem reális képet a magyar média hazánk és Nyugat-Európa összevetésében.

Ami aztán táplálja az ilyen beteg szemléletet: "...a Michelin-csillag .... nyugatra fókuszál, ott akármilyen sarki kifőzdék is megkapják a csillagot."

Na, hát legfőképpen ezért nem fogunk mi kijutni a gödörből, mert persze nem ám ott vagyunk, "á dehogy"! Még azt sem "szabad" világosan látnunk, hol tartunk, mert az már kapitalista propaganda! Nem is tudom: azok, akik ilyet beszélnek még a rákosi, vagy a kádárdiktatúrában élnek agyilag?

gregaba 2011.03.16. 10:39:05

@nullanullahét: tudtam, hogy lesz olyan arc, aki ebbe beleköt. sajnos azt se tudod, miről van szó, bocs. kezdd itt: en.wikipedia.org/wiki/Central_Europe

kilozsul 2011.03.16. 10:39:13

@Tapmancs: Jah, de az osztrákok nem tavaly jöttek le a "kabátoshúsról" mint mi.. :)))

Egyébként mi az a "Bib"? Hadd okosodjak :)

KopaszMercis 2011.03.16. 10:41:38

@nowy:
itthon kezdjuk azzal hogy a kozertben sem kapsz egeszseges alapanyagot.. minosegit meg sehol.

gregaba 2011.03.16. 10:44:55

@ninimimi: te is olvass utána, mert nem vagy képben. kezdd mondjuk az "L'Inspecteur se Met à Table" című könyvvel (ex-Michelin inspector írta, sajna még én se olvastam).

"mennyire nem hülyék a Michelin-csillag kiosztói"
ne ájulj el a Michelintől meg a kiosztóitól.

magyar bucó 2011.03.16. 10:51:13

@kilozsul: Bag in box, a kimért borok és gyümölcslevek praktikus csomagolása. :)

_______________ 2011.03.16. 10:51:26

@jozicsenko: "akkor emeld fel a s.gged és a lapátot oszt tegyél benne rendet, ha nem tetszik"

Én már többször megtettem. Feleslegesen. Szétlopták, szétbarmolták. Tényleg hányadék az egész város. Este talán szép egy kicsit.

nowy 2011.03.16. 10:51:53

@KopaszMercis: lehet kapni,csak sokan nem tudnak elszakadni a tecsó-mirelit cucc-konzerv savanyú háromszögből :)

Kuruttya 2011.03.16. 10:53:17

Telibeszarom a gasztronómiát, de akkor is örülök a második csillagnak, mindig jó látni ha fejlődünk valamiben. :)

KopaszMercis 2011.03.16. 10:55:02

@nowy:
hat teso, menj be a central parknal levo whole foods-ba, es aztan targyaljunk, ha szerinted itthon lehet kapni egeszseges cuccokat.
Bemesz a mammuttban a bioboltba, es ugy erzed magad mint eszak korea-ban, uresek a polcok, alig van valami. Az is altalaban inkabb bio mint egeszseges. Ami ugye nem ugyanaz.

szcsongor 2011.03.16. 10:55:06

@fourgee: Én is azt várom, hogy olyan éttermek is legyenek végre elismertek, ahol nem csak lazachabos csigapürét meg ilyen agymenéseket lehetne csillagászati áron elfogyasztani, hanem hagyományosabb, magyaros kajákat is. Elhiszem, hogy a séfeknek abban nincs kihívás, de akkor is :)

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2011.03.16. 10:57:58

Annak örülök, hogy megvan az _első_ csillag, amit _magyar_ séf kapott. Amiben a magyar konyha is benne van ráadásul.
Persze, azért gratula a többieknek is!

brzoli 2011.03.16. 10:59:29

@kilozsul:
Bib Gourmand: Since 1955, the guide has also highlighted restaurants offering "good food at moderate prices", a feature now called "Bib Gourmand". They must offer menu items priced below a maximum determined by local economic standards. Bib (Bibendum) is the company's nickname for the Michelin Man, its corporate logo for over a century.
Innen: en.wikipedia.org/wiki/Bib_Gourmand#Michelin_stars_and_other_ratings
Remélem, segítettem.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2011.03.16. 10:59:44

@bestpixel: (Mármint magyar séf vezeti az adott éttermet, persze. Tudom, hogy nem a séf kapja az elismerést, de mégis az ő érdeme leginkább.)

Heimann Zoltán · www.heimann.hu 2011.03.16. 11:00:41

@gregorik: Central Europe helyett Eastern Europe-ra keresve is érdekes térképet kapunk. en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Europe

Szerintem ezen felesleges rágódni: ténykérdés, hogy Ausztria átlagszínvonala előrébb jár. Jó, hogy mi is feljődünk, jó, hogy ezt a Michelin Guide is elismeri és kicsit reflektorfénybe helyezi.
Ettől még sose leszünk a Nyugat részei... de talán nem is erre kéne törekedni.

senderesevece 2011.03.16. 11:01:22

moslék a rosensteinhez kepest

belzebubó 2011.03.16. 11:04:43

@kilozsul: Bib-
www.suite101.com/content/michelins-good-value-gourmet-meal-restaurant-guide-france-2011-a346101

@szcsongor: Ázsiában, Hong Kongban 2 gyakorlatilag "kifőzde" is kapott már csillagot. Az egyik a kedvenc gombócdám a Din Tai Fung a másik a Tim Ho Wan. Nem mindig csak azoknak adnak ahol sok a hókuszpókusz, jó minőségű disznóhússal töltött gombócokat készitő gombócra specializálódott kifőzde is megkaphatja, csak jó legyen.

szcsongor 2011.03.16. 11:11:08

@belzebubó: Na igen, erre várok itthon is. Hogy végre továbblépjünk a "kirántott" hús reszelt sajttal, ketchuppal meg gulyásleves mócsingos teszkóhússal témákon :)

kilozsul 2011.03.16. 11:12:43

@magyar bucó: Abból tolják a krumpilipürét meg a leveseket is? :Đ Egyébként nem csak a gagyinak jó ez a csomagolás. Néha nyáron veszek ilyen box csomagolású bort (Hilltop:Irsai Olivér) és hűtőben tényleg optimális a helykihasználása, könnyen kezelhető és az ízét sem befolyásolja. Nyilván "véresen komoly" borokhoz nem való, de azért nem is feltétlenül gagyi amit így csomagolnak...

@belzebubó: @brzoli: Köszönöm! :)

KopaszMercis 2011.03.16. 11:25:15

@szcsongor:
azert kivancsi lennek arra a gulyaslevesre, vagy korozottes kenyerre, ami finomabb, mint amikor otthon a muter eltalja.. azert fizetnek.
Mi nagy etterembe jarok vagyunk, apos jeloltom imadja, csak neki vannak elvei, pl bizonyos dolgokat ott fogyaszt, ahol azokat kell. Tengeribiszaszfitymat pl tengarparton stb. Szal itthon inkabb magyarosat kene enni

gregaba 2011.03.16. 11:28:30

@magyar borászdiák: tudom, mindkét wiki-cikket részben én írtam. :)

"Ettől még sose leszünk a Nyugat részei"
Történelmileg és kulturálisan bőven a Nyugathoz tartozunk (csakhát a két háború betett a mentalitásnak és a megítélésnek), további 20 éven belül ezt már itthon/kinn is így fogja látni a többség. És kicsiben meg fog látszódni azon is, hogy hány Michelin-csillagunk lesz (sok).

nullanullahét 2011.03.16. 11:28:59

@gregorik: Mi van veled ember? Közlöd, hogy Magyarország a nyugathoz tartozik és mellé belinkelsz nekem valami Central Europe-s cuccot?

Heimann Zoltán · www.heimann.hu 2011.03.16. 11:32:01

@gregorik: Grat a cikkekhez, az aktivitásod jó!
Én nem hiszem, hogy Magyarországot a nyugathoz kéne sorolni. Magyarország a Kárpát medencében, erős nyugati (leginkább német) és szintén erős szláv hatásokban él. A mechanizmusaink és a mentalitásunk sok esetben nem nyugatias, nem is lesz az – és ez nem is baj. Szerintem, legalábbis.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kellene fejlődni, Michelin csillagot kapni, und so weiter.

smartdrive 2011.03.16. 12:01:03

megint drágult a kenyér

Viner Spicli 2011.03.16. 12:34:29

@kilozsul: Bib: Best In Business, de még nem csillag

gregaba 2011.03.16. 12:43:22

@magyar borászdiák: a wikipedia-cikk is azt igyekszik bizonygatni, hogy "Közép-Európa" külön entitás, úgy is kell kezelni, de azért közelebb áll a Nyugathoz, mint a cirillbetűs Kelethez. Sőt, mondjuk ki, hogy Magyaro. alapvetően Nyugat, és azon belül Közép-Európa.

Vakond38 2011.03.16. 13:18:24

@senderesevece: Ezt ugye viccnek szántad?

Gratulálok mind kettő étterem teljes személyzetének

wozed 2011.03.16. 13:58:23

azt ertem, h az olimpia miert nem kap csillagot, de vajon hogy nem kerul be a listaba? vilagositson fel, aki tudja.

wozed 2011.03.16. 13:59:28

kulonben gratula ofkorsz!

lekvároskenyérkenő 2011.03.16. 14:04:20

Most komolyan azt hiszi itt mindenki, hogy a Michelin csillag kiosztásánál minden legálisan történik...?

mthrfckr 2011.03.16. 14:07:57

@wozed: igen, érdekes, hogy az olimpia nincs benne, bár a menüben mindig van megkérdőjelezhető fogás, pl. desszertek. a kiszolgálás is néha gyenge.

ave 2011.03.16. 14:08:11

Nagyszeru!!! En ugyan nemigen fogyasztok ilyen helyeken, de az teny, hogy kellenek az ilyen szinvonalas helyek!

mthrfckr 2011.03.16. 14:08:52

@lekvároskenyérkenő: mi nem legális a csillag kiosztásánál? mondjuk nem tudom, mi lehet törvénybe ütköző, de hagyjuk. :)

wozed 2011.03.16. 14:11:05

@mthrfckr: hat nemtudom, szerintem az olimpia rendkivul izgalmas egyedi konyha, ehhez illik csongradi csaba stilusa is. ezt persze lehet nem szeretni, de az eros jelleget, ami nelkul szerintem nincs jo etterem, nem lehet eltagadni. a minoseg pedig szerintem ott is magatol ertetodo

mthrfckr 2011.03.16. 14:13:24

@wozed: ne értsd félre, csípem az olimpiát. voltam is vagy 8-10-szer. csak megemlítettem egy-két dolgot, ami miatt nem kerülhetett be a guide-ba.

Zb74 2011.03.16. 14:18:14

Örülök neki, hogy végre magyar szakácsok által vezetett, innovatív magyar konyhájáról híres étterem is kap Michelin-csillagot.

ÁMDE!

@RAMBO: Pont erre gondoltam én is; lehet, hogy a Michelin ellenőreinek tetszett az étterem, de ha az ÁNTSZ megtudja, hogy a séf 40 fokos lázzal is bemegy dolgozni, úgy bezáratja a helyet, ahogy kell. Éttermi konyhán beteg embernek helye nincs! Miféle kupleráj ez?

Mr.Treeger 2011.03.16. 15:29:55

gratula az Onyxnak, azt hiszem Szabina és Tamás munkája beérett.
De a felsorolásban a Gundelt vagy a Diót én kicsit erősnek érzem. Viszont Bib-et idén más is kaphatott volna, pl Kaviár vagy az Alabárdos.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.03.16. 15:42:09

@Mr.Treeger: Közben javítottam a listát, idén kikerült a Dió

Mr.Treeger 2011.03.16. 15:49:00

@világevő:
:), (ugye-ugye)
egy dologra még kíváncsi lennék. Az Arcade a többiekhez képest kevesebbet mutatkozik blogon, vagy versenyen. Ennek mi lehet az oka?
Én imádom őket, egy időben csak rántott csirkét ettem náluk.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.03.16. 16:13:10

@Mr.Treeger: :) tavaly még benne voltak.
én is szeretem az Arcade-ot, főleg a túrófelfújtjukat, de ez a blog főleg külföldi élményekről szól, vagy néha hazai, de külfölddel vagy idegen konyhákkal kapcsolatos dolgokról.

ehran 2011.03.16. 16:32:46

@Mr.Treeger: A versenyektől távolmaradást én sem értem, szerintem is jó a konyha, a tavalyi év egyik legkellemesebb étkezését ott költöttük el.

@mthrfckr: Azért legalább az ajánlottak közé szerintem mindenképp beférhetett volna (bár én a Bib kategóriában is szívesen látnám), elnézve az ottani mezőnyt. Egyébként pont a desszerteknél eddig mindig kellemes élményem volt - egy érdekes helyzetet leszámítva, amikor a desszert egy eleme egyértelműen nem passzolt oda, illetve önmagában is érthetetlen volt, viszont a többi része meg brutál jó volt.

jozicsenko 2011.03.16. 16:47:48

@magyar ember teli szájjal: "Az egész város úgy néz ki mint a hányadék. " ne kritizáld, tegyél ellene...

@_______________: főleg ha nem látod ;-)

@fourgee: dániában halliszttel etetik a malacokat -olyanok is (szegény ismerős szimpla rántotthúst akart enni, oszt kapott egy halízű valamit...) - itthon meg nem etetheted a disznót lehullott erdei mindenjóval... (pl a korábban említett hétvégi különszámban olvastam /szösztudja mikor és hol/, hogy ugyanaz a gazda a saját erdejében lévő saját disznóit nem szolgálhatta fel a saját vendéglőjében, mert nem ellenőrzött a táp forrása...)

sbarrett 2011.03.16. 17:07:14

A díjnyertességhez alapkövetelmény, hogy az adott kajálda megfizethetetlen legyen?

ehran 2011.03.16. 18:08:58

@sbarrett: Nem, kapott már "egyszerű" kifőzde is.

sbarrett 2011.03.16. 18:34:00

@ehran: Bíró Lajos be is ismerte, hogy azért nem kaphatják meg, mert abba rengeteg pénzt kellene belenyomni + nincs helyük + nem akarnak árat emelni -- a Bock Bisztró a csúcs, amit az egyszerű halandó még megengedhet magának.

mthrfckr 2011.03.16. 18:58:35

@ehran: hát nem vagyunk michelin tesztelők. szerintem is beférhetett volna, csak próbáltam okokat keresni, hogy miért nem fért be. :)
@sbarrett: bock nagy kedvenc, szombaton megyek is!

sbarrett 2011.03.16. 19:22:47

@mthrfckr: Bock-hoz már mentem egy ezressel a zsebemben is -- és két phoár minőségi bort fogyaszthattam (még korcsolyát is kaptam ajándékba), nem dobtak ki, egyenlő bánásmódban részesültem a szakadt ruhám és a baseball-sapka ellenére is. :) Na EZ a nagy különbség!

Rlungma 2011.03.16. 19:34:57

iPhone-on mar 2 napja megjelent a Michelin kalauz, szoval en mar 2 napja tudtam ,hogy az onyx kapott csijjagot! Gratula nekik is! :)

ehran 2011.03.16. 21:28:08

@sbarrett: Hm, ettől még igaz amit írtam, épp pár kommenttel feljebb írja is belzebubó 2 ilyen hely nevét. De itt egy link is az egyikhez: www.telegraph.co.uk/travel/foodandwineholidays/7145607/Tim-Ho-Wan-restaurant-Hong-Kong-the-hottest-meal-ticket-in-town.html

sbarrett 2011.03.16. 22:03:24

@ehran: Köszi, elég meggyőző ellenpélda! ;)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.03.16. 23:56:32

@ehran: Tim Ho Wan dim sum büféjénél sorban is álltam, de nem volt esélyem bekerülni, mert annyian voltak. és persze nincs asztalfoglalás... talán majd legközelebb, ha eljutok még egyszer Hong Kongba.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2011.03.18. 00:01:35

Nekem az Aranyszarvas hiányzik a listáról, szerintem nem vagyok vele egyedül.

hegyilany 2011.04.04. 12:51:36

Gratula az Onyx-nak, roppant rokonszenves társaság. :)

Csúcsragadozó · http://csucsragadozo.blog.hu 2012.03.02. 08:54:31

Lehet, hogy idén nem ezen a blogon olvashatjuk elsőként a *-ok állását a túra miatt. :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.03.02. 10:00:03

@Csúcsragadozó: :) azért igyekszem a dzsungelből is! :) vagy majd megírom pár nappal előre, hátha bejön :)
süti beállítások módosítása