Krémes-gate! Világevő is keresi a legjobb krémest. (Félig álhír)
2011. január 20. írta: világevő

Krémes-gate! Világevő is keresi a legjobb krémest. (Félig álhír)

Óriásira is duzzadhatnak a gasztroblogok közötti ipari kémkedés botrányának hullámai, facebookos kukkolás, taxiban felejtett, létfontosságú adatokat tartalmazó floppy-lemez, megvesztegetett számítástechnikusokról ír a sajtó. NOT.

A Malackarajon ma egy összeállítás olvasható a legjobb hazai krémesekről, miközben a Világevő is nagy erőkkel készíti elő a nemzetközi vízeket is felkavaró hasonló témájú posztját, kiegészítve a nemzetközi rokonokkal, a francia mille-feuille-el, azaz az igazi francia krémessel, és az olasz millefoglie-val.

Addig is egy kis előzetesként, illetve a malackarajról idelátogatóknak egy kis kiegészítésként a Pierrot-ban februártól elérhető Litauszki-féle krémes, ahogy a Nyikosparkban, Neusiedl am See-ben ma is kapható:

Gasthaus am Nyikospark
Neusiedl am See
Untere Hauptstrasse 84
nyikospark.at
(Nyikospark-)Cremeschnitte néven fut, ára 5,5 eur. Csak egy kis kitérő Bécs felé tartva az autópályáról, de nagyon megéri, az egész étlap remek.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr832599552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ehran 2011.01.20. 12:38:52

Akkor ide is :)
- Litauszki krémesének itt a receptje: www.diningguide.hu/hirek/hazai/etterem-informacio-2235 - kipróbáltam, zseniálisan jó, mondjuk olyan erős 90%-osan sikerült szerintem megközelíteni az eredetit. :)
- Mille-feuille-ből a Kogartban ettem eddig a legjobbat Hajnitól.
- Ár/érték szempontjából meg Csabáék házi krémesét ajánlanám a Solierben.
süti beállítások módosítása