Nem csak nemes célokat lehet támogatni evéssel
2011. január 04. írta: világevő

Nem csak nemes célokat lehet támogatni evéssel

A Sok kicsi rendkívül szimpatikus és egyben sikeres jótékonysági gasztroprogramja megmutatta más hasonlók mellett, hogy evéssel jót is lehet tenni. Lehet viszont rosszat is, erre ad lehetőséget a világ első Észak-Korea-i étteremlánca, az Okryu-Gwan. Magyarországon "sajnos" még nincs, a cél a katonai rezsim számára fontos "kemény valuta" beszerzése, atomfegyver-programja miatti szankciók eredményeképpen ugyanis igencsak rosszul áll ebből. (persze a nemes célt nem publikálták, de erősen valószínűsítik szakértők)

A dubai étterem kívülről:

Természetesen a személyzet kiválasztását gondos átvilágítás előzi meg, de még ennél is fontosabb eszköz talán az otthon maradt családtagokkal való zsarolás, akik ki vannak szolgáltatva a diktatúra kényének-kedvének. Így aztán nem csoda, hogy a felszolgálók a vendégek kérdéseire is tökéletes válaszokat adnak. Az egyik vendég beszámolója szerint megkérdezte pincérnője véleményét Kim Dzsung-Onról, a legendás napszemüveges Kim Dzsong-Il, azaz a Kedves Vezér fiáról és kijelölt utódjáról, a felszolgáló hölgy biztosította róla, hogy az észak-koreai nép száz százaléka szereti az azóta már négy csillagos tábornokot. Persze az ételek valószínűleg nem sokban különböznek a (dél-)koreai konyhától.

A rossz azonban ezúttal is elnyeri méltó büntetését: a beszámolók szerint amúgy sem túl jó ételekhez elviselhetetlen zenei produkciók tartoznak, tradicionális koreai dalok valamint az elmúlt évtizedek amerikai popslágereiből válogatva a pincérnők adják elő szintetizátor-kísérettel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr972559456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.01.04. 13:30:36

@Chaoyang: hivatalosan nincs erről szó, de ez a valószínű oka.

id. Aladdin 2011.01.04. 14:07:19

A 90-es években Bécsben is volt egy észak-koreai étterem, nem messze a Westbahnhoftól. Az vajon megvan még?
És mi az, hogy amúgy sem túl jó ételek? A koreai konyha király!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.01.04. 16:53:13

@id. Aladdin: a koreai konyha valóban király, lásd a posztban a linket a saját javaslatomról, hogy budapesten hol lehet jó koreait enni. de ez az étterem a beszámolók szerint gyenge.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.05. 02:06:07

Peking eszak-keleti reszen (Wangjing) rengeteg koreai el, ott minden 8.-10. etterem koreai. Masutt sok koreai etterem van plazakban is, kicsit dragabbak mint a kinai. A koreai barbeque remek valasztas. Van koreai hot-pot is (csipos levesbe martogatos etterem) Nem hiszem, hogy lenne kulonbseg az eszaki vagy deli kozott, mivel a tradicionalis receptek joval az orszag ketteszakadasa elotti idokbol valoak.
süti beállítások módosítása