Indulás Isztambulba!
2010. december 19. írta: világevő

Indulás Isztambulba!

 Hétfőn hajnalban kicsit magam mögött hagyom az itteni fagyokat és a közepes török büfék világát és egy kicsit körülnézek Isztambulban, ahol már sok-sok éve nem jártam sajnos, pedig mindig is lenyűgözött a fantasztikus ottani gasztrokultúra. Az utcai koszt legalább olyan ízletes, mint a jó éttermek kínálata, ennek megfelelően persze tervezem mindkettőt, megyek fancy étterembe, fogok enni az utcán is, részt veszek majd egy izgalmas kulináris városnézésen is, szóval lesz izgalom bőven.

Addig is ízelítőnek, étvágygerjesztőnek egy londoni és New York-i török étterem kulisszái mögé nyerhetünk betekintést Gordon Ramsey, illetve egy dokumentumfilm segítségével.

A testvérblogon, a granturizmó!-n pedig gyönyörű HDR-képek Isztambulról.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr742526700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

justblaze 2010.12.19. 21:43:16

Feltétlen kóstold meg azt a puffasztott levegővel teli kenyerüket ha még nem ettél olyat! ( forrón tálaláják mert különben összeesne, kb pitaként használják)

Jofiu 2010.12.19. 22:28:44

Jo neked.
Mi is majdnem mentunk szilveszterre, de aztan megsem. Talan majd tavasszal!
Vennek egy faszenes kebab-ot a bazarban. Vagy egy helyi pizzat, vagy olyasmit, szinten bazarban, megtalalnam a helyet ujra, torpeasztalos-kiulos, gyonyoru mintas teritos hely valahol a dzsumbujban. Szinte ingyer de nagyon finom. Nem beszelve a sargaborsolevesrol chilivel az azsiai oldalon egy veletlenszeru kifozdeben. Meg egyebek is, nem sorolom, mert osszenyalazom magam.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2010.12.19. 22:29:34

Add át üdvözletemet Alinak ott a híd alatti sarki étteremben! ;)

Picurigor 2010.12.20. 06:57:38

Tavasszal volt szerencsém eljutni Isztambulba az énekkarunkkal. Bevallom, nem tudtam, mire számítsak, de amit tapasztaltam az nagyon kellemes meglepetés volt. Egyrészt a város is tetszett, másrészt az ételek hihetetlen mivolta. Gyakorlatilag bárhol álltunk meg enni (és elég sokat jöttünk-mentünk a városban), mindenhol jó volt a kaja. Egyszerűen nem ettünk rosszat. Akár utcai büfénél ettünk, akár étteremben, minden nagyon finom volt.
Gondolom, nem én vagyok az egyedüli, aki szeret enni és szereti a finom ízeket. Nos, az ilyeneknek Isztambul tökéletes hely.
Komolyan, néha csak azért álltunk meg egy büfénél enni, hogy együnk egy jó kebabot, nem pedig azért, mert éhesek voltunk.:)

Greg_ · http://kereszturi.tumblr.com 2010.12.20. 08:08:00

Ez az az étterem, amitől ledobja az agyad az ékszíjat: www.ciya.com.tr/
Két étterem van egymással szemben (ugyanaz a tulaj), ne a kebabosba menj. 5 perc sétára van a kikötőtől Kadiköyben.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2010.12.20. 14:43:11

@justblaze: megnézem, köszi!
@Jofiu: tavasszal már nem biztod, hogy lesz wizzair...
@Picurigor: egyetértek
@Greg_: az már be van tervezve, köszi!

Greg_ · http://kereszturi.tumblr.com 2010.12.20. 14:44:43

@világevő: Ha szükséged van helyi segítségre, keress nyugodtan. :-)

JanDítě 2010.12.21. 15:48:59

Januárban megyünk mi is..alig várom, számolom vissza a napokat
süti beállítások módosítása